Kempeleen jouluseimi syntyi yhteisöjen yhteistyöllä

20.11.21

Kempeleläisen lionsklubin aloitteesta syntynyt hanke luo Kempeleeseen uuden hiljentymispaikan. Yhteistyöllä rahoitettu ja teetetty jouluseimiasetelma on kaikkien ihasteltavana joka vuosi adventin aikaan.


Lions Club Kempele Auroran jäsenen Tiina Rajalan perheellä on ollut vuosia perinteenä käydä katsomassa jouluseimeä Oulun tuomiokapitulin pihalla Oulun keskustassa. Rajalan aloitteesta LC Kempele Aurora päätti ryhtyä toimeen jouluseimen saamiseksi Kempeleeseen.

Projektiin ovat liittyneet matkan varrella mukaan Kempeleen seurakunta ja kunta, Oulun Seudun sähkö, LC Kempele Sampola, Kempele Seura ja Kempeleen Martat. Myös entinen pääministeri Juha Sipilä on ollut mukana projektissa, ja hän on valmistanut itse asetelmaan tulevan seimen.

Jouluseimi sijoitetaan laavuun, joka on rakennettu seurakunnan lahjoittamasta puutavarasta Kempeleen kunnan työverstaalla.

Jouluseimen hahmot valmistettiin tilaustyönä Mikon Puuveistoksen toimesta Forssassa. Jouluseimiasetelmaan tulee Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi, lammas, aasi sekä tietysti tähti. Materiaalina on suomalainen puu, joten se edustaa kestävää kehitystä ja suomalaista käsityötä.

Pääsy seimelle on esteetön. Kaikki projektiin osallistuneet toivovat, että mahdollisimman moni ottaa perinteekseen vierailla jouluseimellä tänä ja tulevina vuosina, joko yksin, perhekunnittain tai ryhmittäin.

Jouluseimi pysytetään keskiviikkona 24. marraskuuta kello 12 alkaen yhteisöjen yhteisenä talkootyönä. Jouluseimen siunaaminen ja käyttöönotto on sunnuntaina 28. marraskuuta kello 10 alkavan messun jälkeen. Jouluseimen siunaa käyttöön vs. kirkkoherra Erja Oikarinen.

=> Kommentoi ja anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Seurakunnat