Alussa oli gospel, sitten tuli usko

22.2.22

Oulu Gospel Choir esiintyy Siiri Kotiahon johdolla. Kotiaho löysi ensin gospelin, sitten kristilliset arvot. Kuoroa kuullaan seuraavan kerran 27.2. kello 18 Oulujoen kirkossa.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Lili Nissilä .

Hengellinen musiikki kuului Siiri Kotiahon elämään jo ennen hänen uskoontuloaan. Oululainen laulunopettaja ja muusikko kertoo olevansa erityisen innoissaan afroamerikkalaisesta gospelista.

– Rytmikäs musiikki alkoi kiinnostaa minua, kun aloitin laulun opinnot. Olen esittänyt hengellisiä kappaleita, ja hiljalleen kiinnostuin miettimään myös laulujen sanoituksia ja niiden sanomaa.

Kotiaholle pohdinta tarkoitti vastauksien hakemista isoihin kysymyksiin, kuten mikä on oma paikka elämässä ja mistä löytyy kaiken tekemisen merkitys.

– Tunsin, että olin väsynyt omavoimaisuuteeni; siihen, että kannattelin asioita ”omissa käsissäni”. Kaipasin sitä, että olisi olemassa suurempi voima, jolle voisin jättää taakkojani.

Kotiaho miettii, kulkeeko hänen tarinansa toiseen suuntaan kuin monen muun. Olisiko yleisempää se, että hengellinen musiikki tulee elämään sen jälkeen, kun ihminen ensin kokee uskoon tulemisen.

– En osaa vastata tuohon. Kaikki on mahdollista. Minulle kävi näin: ensin oli rytmikäs musiikki, myös gospelmusa, joka johdatti kristillisten arvojen äärelle.

Kotiaho sanoo yhdeksi tittelikseen kuoronjohtaja. Hän vetää Oulu Gospel Choir -kuoroa, joka esiintyy tulevana sunnuntaina 27. helmikuuta kello 18 Oulujoen kirkossa.

Tilaisuudessa kuullaan afroamerikkalaisen gospelin klassikkokappeleita – esimerkiksi Oh Happy Day – mutta myös uudempia gospelhittejä.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta