Kari Rekilä, Mari Tuokkola ja Mirjami Nikula iloitsivat päätöksestä.

DOM Second Handin jatko on turvattu

13.9.22

Oulun yhteinen kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti tehdä hyväntekeväisyysputiikki Dom Second Handin toiminnasta vakituisen osan Oulun seurakuntien toimintaa.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Oulun seurakuntien hyväntekeväisyysputiikki DOM Second Handin toiminta vakinaistetaan vuoden 2023 alusta alkaen. Asiasta päätti Oulun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto kokouksessaan 13. syyskuuta.

Vuodesta 2013 alkaen toiminut DOM on osa seurakuntatyön erityispalveluja. Tähän saakka toiminnan ja henkilöresurssien jatkosta on tehty päätöksiä aina muutamaksi vuodeksi kerrallaan.

– Jumalalle kiitos, nyt saadaan työrauha, iloitsivat työnkuvansa vakinaistaneet Mari Tuokkola ja Mirjami Nikula sekä heidän tiimiesimiehensä Kari Rekilä.

Päätös syntyi erityispalveluiden yksikön johtajan Jouko Lankisen esittelyn jälkeen ilman suurempia keskusteluja.

– Uskomatonta, että tämä oli näin nopeasti ohi, yhdellä nuijan kopautuksella, huokaisivat Tuokkola ja Nikula.

DOMin asemasta on keskusteltu paljon viime vuosina. Koronapandemia laski hyvässä noususuhdanteessa olleen toiminnan tuottoja jakiristyvässä taloustilanteessa DOMin jatkomahdollisuuksista on käyty keskusteluja.

Tuokkola ja Nikula kiittelivät erityisesti seurakuntatyön erityispalvelujen johtokunnassa toimivia seurakuntien luottamushenkilöitä, jotka ovat uutterasti ajaneet asiaa.

DOMin toiminta on paitsi kierrätystoimintaa myös diakonista työtä, sillä myymälän tuotosta suuri osa menee hyväntekeväisyyteen. Olennaista on myös kuntouttavan työtoiminnan rooli. Nuorille aikuisille suunnatun kuntouttavan työtoiminnan kehittämiseen se sai viime vuoden lopulla myös tukea Kirkkohallitukselta.

Samalla päätöksellä seurakuntayhtymä haluaa tukea esteettömän tilan löytymistä DOMille. Nykyiset tilat Vanhan pappilan yläkerrassa Oulun keskustassa ovat  vaikeakulkuiset ja ahtaiksi käyneet.

Mari Tuokkola kertoo, että toiveena on laajentaa toimintaa kahteen toimipisteeseen.

– Kaikki toimijat, joilla olisi tarjolla esteettömiä ja kohtuuhintaisia tiloja Oulussa, voivat ottaa yhteyttä, hän vinkkaa.

=> Anna palautetta jutusta täällä

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta