Intiön kappelissa käyttökatko savuvahinkojen vuoksi

21.4.23

Intiön kappeli ja krematorio kärsivät savuvahingoista varhain perjantaina 21. huhtikuuta.


Intiön kappeli ja krematorio kärsivät savuvahingoista varhain perjantaina 21. huhtikuuta, kun krematorion uunin luukku ei sulkeutunut kunnolla ja savu levisi rakennukseen. 

Palokunta oli paikalla nopeasti ja savusukeltajat saivat tilanteen hallintaan. Ihmisille ei aiheutunut vaaraa tilanteesta.

Tapahtuneesta seuraa käyttökatko krematorion ja kappelin toimintaan. Käyttökatkoksen pituus ei vielä ole tiedossa.

Perjantain siunaukset on siirretty toisiin tiloihin, lähinnä Intiön hautausmaalla sijaitsevaan Vanhaan kappeliin.

Krematorion toiminnassa tulee vähintään kahden, ehkä useammankin päivän toimintakatkos. Tänä aikana vian syy selvitetään ja ryhdytään tarvittaviin korjaustoimiin.

– On mahdollista, että tulevaa tuhkausruuhkaa joudutaan purkamaan yhteistyössä Kokkolan, Kajaanin ja ehkä Rovaniemenkin kanssa. Toiminta Intiössä jatkuu heti, kun uunin mekanismi saadaan kuntoon, kertoo hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärvi.

Intiön kappeli on otettu käyttöön vuonna 1973. Oulun seurakunnat päättivät maaliskuussa kappelin ja krematorion peruskorjauksesta, joka alkanee joulukuussa. Yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee kokouksessaan 27.4. kappelin peruskorjauksen toteutussuunnitelmia.

Investointisuunnitelmassa on krematorion laajennus, jossa rakennettaisiin tilat kahdelle krematorion uunille suodatinlaitteistoineen. Tällä hetkellä krematoriossa on vain yksi uuni.

=> Kommentoi juttua täällä

(Huom. juttua on päivitetty 23.4. kello 8.22 Vuontisjärven kommentin osalta)

Lue myös nämä:

Tuhkaukseen pääsy nopeutuu Oulussa

Intiön kappelin peruskorjaus voi alkaa jo joulukuussa

Lue lisää aiheesta:

Seurakunnat