Oulun krematorio tuhkaa kevään aikana vain paikkakuntalaiset vainajat

Oulun krematorio keskittyy kevään ajan vain Oulusta kotoisin olevien vainajien tuhkaukseen.

Oulun seurakuntien hautauspalvelut ei ota vastaan ulkopaikkakuntalaisten tuhkausvarauksia ajalla 26. helmikuuta – 31. toukokuuta. Tätä ennen varatut tuhkaukset hoidetaan sovitusti.
Syynä rajaukselle on Intiön kappelin remontti, joka aiheuttaa krematoriossa ajoittaisia käyttökatkoksia. Lisäksi tuhkauksissa on syntynyt ruuhkaa ja tuhkausajat ovat venyneet.
Hautaustoimilain mukaan vainajan ruumis on haudattava tai tuhkattava ilman aiheetonta viivytystä. Kirkkohallituksen mukaan tavoiteaikana hautaukselle voidaan pitää 2–3 viikkoa kuolemasta tai 1–2 viikkoa hautausluvan saamisesta.
Hautauspalvelut seuraa tuhkausvarausten tilannetta kevään aikana. Ulkopaikkakuntalaisia otetaan tuhkattavaksi, jos se on mahdollista.
Uurnat luovutetaan Intiön kappelin peruskorjauksen aikana hautausmaan huoltotukikohdassa sijaitsevista väistötiloista osoitteesta Intiöntie 6. Uurnan noutamiseen sovitaan oma ajankohtansa hautaustoimiston tai omaisten kanssa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää