Viimeisten hyvästijättöjen Kirkkotupa siunattiin käyttöön

Muhoksen seurakunnan piispantarkastus alkoi vasta valmistuneen Kirkkotuvan siunauksella. Kiinteistöasiat ovat vahvasti esillä koko viikonlopun ajan.

Piispa Jukka Keskitalo siunasi Kirkkotuvan käyttöön perjantaiaamuna 22. maaliskuuta. Tilaisuus oli avoin kaikille, ja mukana olikin seurakunnan työntekijöiden lisäksi myös paikallisia.

Piispantarkastuksen ensimmäinen yleisötilaisuus oli hartaus kirkossa perjantaiaamuna 22. maaliskuuta.

Kirkossa äänessä olivat Muhoksen kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas ja piispa Jukka Keskitalo, jotka valottivat muun muassa piispantarkastuksen merkitystä.

Kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas kertoi, että seurakunnassa on paljon meneillään, sillä suunnitteilla on uuden seurakuntatalon rakentaminen ja seurakuntaliitosasiaa edistetään myös koko ajan.

Lyhyen hartauden jälkeen siirryttiin kirkon pihamaalle, jossa piispa siunasi käyttöön Kirkkotuvan.

Vastikään valmistunut rakennus pitää sisällään vainajien kylmäsäilytystiloja, tilan ennen hautajaisia tapahtuviin viimeisiin hyvästijättöihin sekä pienen kokoontumis- ja keittiötilan.

Paikalle saapuneet pääsivät myös tutustumaan tiloihin siunauksen jälkeen.

 

Piispantarkastuksen ensimmäinen päivä jatkui vierailulla lukioon, paikalliseen juustolaan ja kunnan johdon tapaamisella. Lauantain ohjelmassa on seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tapaamisia.

Piispantarkastus huipentuu sunnuntaina 24. maaliskuuta pidettävään piispanmessuun Muhoksen kirkossa. Messun jälkeen kuullaan raportti piispantarkastuksesta, jonka jälkeen siirrytään lounaalle Muhoksen seurakuntatalolle.

Sunnuntain messussa ja lounaalla piispa toivoo näkevänsä mahdollisimman paljon paikallisia.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää