Aina ehtii uusiin töihin

Veijo Lohiniva on ennättänyt olla niin historian opettaja kuin jakelukuorma-auton kuljettaja ennen pappisvihkimystään.

Veijo Lohinivasta pudasjärveläiset saavat papin, joka on ennättänyt nähdä elämää. Mies on ylittänyt viidenkympin rajapyykin ja niihin ikiin mennessä vastaan on tullut niin poutapäiviä kuin myrskysäitä.

Lohiniva tuntee pohjoisen mielenmaisemaa entuudestaan. Hän on kotoisin Pellosta, jossa eli lapsuuttaan ja nuoruuttaan lähellä seurakuntaa.

Väylänvarren Lohiniva hyvästeli lähtiessään opiskelemaan yliopistoon. Savossakin mies kävi, mutta tuli sieltä takaisin tutummille seuduille.

Oululainen Lohiniva on työskennellyt historian opettajana. Kymmenisen vuotta hän ajoi jakelukuorma-autoa.

Aina välillä, kaiken muun keskellä, Lohinivan mieleen muistuivat haaveet papin ammatista. 2012 hän tapasi tuttavansa, yliopistopappina Oulussa työskentelevän Ari Savuojan. Lohiniva sai Savuojalta kannustusta ryhtyä lukemaan teologiaa.

– Vielä tuostakin meni parisen vuotta ennen kuin opinnot alkoivat, 13. helmikuuta pappisvihkimyksen saava Lohiniva kertoo.

Vihkimyksen jälkeen papin työt alkavat lähes 8 000 asukkaan Pudasjärvellä. Siellä Lohinivaa jo kovasti odotellaan: papiston joukossa on ollut seurakunnassa vaihtuvuutta, ja uusi tekijä tuo helpotusta tilanteeseen.

Lohiniva kuvailee opiskeluvuosiaan teologisessa tiedekunnassa ”taisteluksi ja vääntämiseksi”.

– Sitä se ei ollut suinkaan koko aikaa, mutta välillä vain kova motivaatio papin hommiin vei minua eteenpäin.

 

Suununtaina 13. helmikuuta tuomiokirkossa on pappisvihkimys


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää