Alussa oli gospel, sitten tuli usko

Oulu Gospel Choir esiintyy Siiri Kotiahon johdolla. Kotiaho löysi ensin gospelin, sitten kristilliset arvot. Kuoroa kuullaan seuraavan kerran 27.2. kello 18 Oulujoen kirkossa.

Hengellinen musiikki kuului Siiri Kotiahon elämään jo ennen hänen uskoontuloaan. Oululainen laulunopettaja ja muusikko kertoo olevansa erityisen innoissaan afroamerikkalaisesta gospelista.

– Rytmikäs musiikki alkoi kiinnostaa minua, kun aloitin laulun opinnot. Olen esittänyt hengellisiä kappaleita, ja hiljalleen kiinnostuin miettimään myös laulujen sanoituksia ja niiden sanomaa.

Kotiaholle pohdinta tarkoitti vastauksien hakemista isoihin kysymyksiin, kuten mikä on oma paikka elämässä ja mistä löytyy kaiken tekemisen merkitys.

– Tunsin, että olin väsynyt omavoimaisuuteeni; siihen, että kannattelin asioita ”omissa käsissäni”. Kaipasin sitä, että olisi olemassa suurempi voima, jolle voisin jättää taakkojani.

Kotiaho miettii, kulkeeko hänen tarinansa toiseen suuntaan kuin monen muun. Olisiko yleisempää se, että hengellinen musiikki tulee elämään sen jälkeen, kun ihminen ensin kokee uskoon tulemisen.

– En osaa vastata tuohon. Kaikki on mahdollista. Minulle kävi näin: ensin oli rytmikäs musiikki, myös gospelmusa, joka johdatti kristillisten arvojen äärelle.

Kotiaho sanoo yhdeksi tittelikseen kuoronjohtaja. Hän vetää Oulu Gospel Choir -kuoroa, joka esiintyy tulevana sunnuntaina 27. helmikuuta kello 18 Oulujoen kirkossa.

Tilaisuudessa kuullaan afroamerikkalaisen gospelin klassikkokappeleita – esimerkiksi Oh Happy Day – mutta myös uudempia gospelhittejä.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää