Pateniemessä virittäydyttiin pääsiäistunnelmiin

Pateniemenrannassa sijaitsevassa seurakuntakoti Ankkurissa nautittiin vegaanista makaronilaatikkoa ja askarreltiin monenlaista koristetta pääsiäistä varten. Samalla kuultiin, mikä pääsiäisessä on parasta.

Makaronilaatikko maistuu kolmevuotiaalle Naomille, joka on tullut paikalle mumminsa kanssa. Naomi odottaa innolla, että pääsisi askartelemaan ja värittämään.

– Askartelemme Naomin kanssa paljon, kaikki vessapaperirullat säästetään kiikareita ja erilaisia hahmoja varten, kertoo mummi.

– Meillä on ollut myös suklaamunien etsintää. Keräsimme munat pupunkorvilla somistettuun ämpäriin. Munia löytyi kolme.

Ruokailun jälkeen pöydät täyttyvät askartelijoista. Taitavissa käsissä syntyy koristeltuja tipuja, munia ja rairuohopusseille kauniita säilytyskuoria. Mukana on perheitä ja lapsia sylivauvoista kouluikäisiin. Välillä lauletaan ja leikitään.

Tuiran seurakunnasta mukana ovat seurakuntapastori Kirsi Chen, lastenohjaaja Pirjo Kangas, varhaiskasvatuksen ohjaaja Kirsi Merenheimo-Mäenpää ja perhetoiminnan ohjaaja Grace Pitkänen.

Askartelupöydän ääressä viihtyvä Valtteri leikkaa kartongista pääsiäistipua. Valtterin vanhemmat kertovat, että yleensä he viettävät pääsiäistä jommassakummassa mummolassa isolla porukalla, suvun ympäröimänä.

Perinteiset rairuohon kasvatus ja suklaamunien piilotus kuuluvat myös pääsiäiseen.

– Suklaa on hyvää, mutta vaahtokarkki on minun lempikarkki, kertoo Valtteri.

Paikalle on saapunut myös Riitta Paakinaho tyttärentyttärensä Linnean kanssa. Paakinaho kertoo, että heidän pääsiäiseensä kuuluu yhteinen perhe­ateria.

– Meitä on paikalla iso porukka: lapsia, lastenlapsia, siskoni ja kälyni. Pääsiäispöydästä löytyy lammasta, perunoita, salaattia ja hyvää kastiketta. Jälkiruuaksi syömme mämmiä. Yhtenä vuonna testasimme erimakuisia mämmejä. Perinteinen vei voiton, se oli kaikkien suosikki, kertoo Paakinaho.

Iloinen touhu jatkuu alkuiltaan saakka. Hienoja askartelutöitä syntyy, vanhemmat askartelevat lastensa kanssa. Toisesta päästä salia kuuluu laulua ja marakassien soittoa. Kun laulut on laulettu ja soittimet kerätty paikoilleen, on aika asettua ryhmäkuvaan.

Lapset esittelevät innoissaan askartelemiaan hahmoja. Niiden kanssa on hyvä lähteä kotiin odottamaan pääsiäistä ja oikeita suklaamunia – tai niitä Valtterin lemppareita, vaahtokarkkeja.

=> Mitä mieltä olit jutusta, kerro se täällä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää