Hoosianna-juhla johdattaa jouluun Oulussa

Oulussa järjestetään lauantaina 26. marraskuuta kello 16 suuri Hoosianna-juhla tuomiokirkon edustalla sekä heti sen jälkeen kamarikuoro Soma Ensemblen joulukonsertti kirkossa.

Hoosiannajuhla pidetään yhdeksättä kertaa ja tilaisuudesta on muodostunut oululainen perinne joulun aloittamisen juhlana. Juhlaa vietetään Oulun tuomiokirkon edustalla.

Tapahtuma alkaa oululaisen, tunnetun säveltäjän, Leevi Madetojan säveltämällä Arki huolesi kaikki heitä -laululla, johon osallistuvat kaikki kuorot ja yleisö. Lisäksi juhlassa kuullaan puhallinmusiikkia Kaarle-vaskikvartetin esittämänä, Raamatun tekstejä sekä lauletaan yhdessä ikiaikainen laulu Maa on niin kaunis.

Koko juhlan huipennus on Hoosianna-hymni, jonka kuorolaiset laulavat äänissä ja kaikkien juhlaan osallistuvien yhtyessä mukaan laulun riemuun.

Tilaisuuden tervehdykset esittävät v. tuomiorovasti Eija Nivala, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä sekä Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo. Juhlaan kutsutaan kaikkia läheltä ja kaukaa jakamaan adventin riemua ja joulun odotusta.

Hoosiannajuhlan päätteeksi kello 16.30 tuomiokirkossa soi Soma Ensemblen Tierna, joka avaa oululaisen joulukonserttikauden. Konsertissa kuullaan ja nähdään kuoron vuonna 2018 kantaesittämä, upea Tiernapojat kamarikuorolle sekä sarja lumoavaa joulumusiikkia meiltä ja maailmalta.

Soma Ensemble on oululainen, viidentoista laulajan kokoonpano, jonka jäsenet ovat musiikin ammattilaisia tai pitkälle edistyneitä harrastajia. Kuoro on jo kolmen vuosikymmenen ajan ollut omaleimainen ja korkeatasoinen osa Oulun alueen musiikkielämää. Soman taiteellisena johtajana toimii Elina Kärki.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää