Hyvä idea lähti kiertoon pihoille

Musisoijat on haastettu ilahduttamaan ikäihmisiä parvekemusisoinnilla. Hailuodossa kanttori soittaa pihoille tilattua toivemusiikkia.

|

Musiikin harrastajat ja ammattilaiset saavat haasteen Caritas-Säätiön diakoniajohtajalta Marja-Leena Tahkolalta. Hänellä itsellään on jo koronakeväältä  kokemus parvekemusisoinnista, ja nyt hän rohkaisee muita musiikin taitajia ilahduttamaan omalla soitollaan koronakaranteenissa elävien palveluyksiköiden asukkaita.

Tahkola sekä Oulun seurakuntien kirkkomusiikko Taina Voutilanen  ja nuorisomuusikko Esa Rättyä  pitivät ikäihmisten iloksi viime perjantaina konsertin  Caritaksen Tuiran palvelukodin pihalla. 

Tilaisuuteen osallistuttiin sisältä viltteihin kääriytyneinä, ulko-ovi raolla, sekä parvekkeilta ulkovaatteissa.

– Kylmästä ilmasta huolimatta konsertti onnistui hyvin ja oli ihana seurata, kuinka osa asukkaista lauloi mukana tuttuja kevätlauluja. Saimme heiltä kiitokseksi huiskutuksia.

– Minua itseäkin virkisti lähteminen neljän seinän sisältä ja etätöistä ulos laulamaan, laulua ja soittoa harrastava Tahkola kertoo. 

Sunnuntaina  Tervakaupungin Puhaltajat viihdyttivät iskelmillä Oulun Taka-Lyötyssä sijaitsevan Caritas-kylän asukkaita.

Tahkola kertoo, että jo aiemmin kiiminkiläismuusikko Jouni Kokkoniemi esitti musiikkiaan Caritaksen ikäihmisille.

Lainattu idea Italiasta reippaasti kiertoon

Tahkola haluaa laittaa reilusti idean parveke- ja pihamusisoinnista kiertoon, koska on itsekin sen keksinyt mediasta.

– Italiassa on laulettu asuntojen parvekkeilta ja avonaisista ikkunoista. Varmaan tätä on myös tapahtunut muualla Suomessa kuin vain Oulussa.

Tahkola toteaa, ettei halua omia soittoideaa koskemaan vain Caritas-yksikköjä. Häneen voivat ottaa yhteyttä ne pihamusisoijat, jotka haluavat esiintyä nimenomaan Caritaksen asukkaille.

Tahkola miettii jo, voisiko pihamaalta ohjata myös jumppahetkiä, kunhan sää ensin lämpenee.

Hailuodossa kanttori kulkee pihoilla laulamassa

Hailuodon kanttori Mari Liukkonen kiertää ovien ja ikkunoiden takana laulamassa 5.–8. toukokuuta kello 10–14.

Saaren asukkaat voivat tilata Liukkosen omalle pihalleen etukäteen puhelinsoitolla. Yhdellä vierailulla hän ehtii laulaa yksi-kaksi laulua.

– Laulun voi tilata myös lahjaksi äidille, Liukkonen vinkkaa, sillä 10. toukokuuta vietetään äitienpäivää.

Liukkoselta voi pyytää toivemusiikkiaan kanttorin laatimalta listalta. Siihen kuuluvat muun muassa kappaleet Arvon mekin ansaitsemme, Oi katsohan lintua, Tuoksuvat tuomien ja Ystävänlaulu.

Kanttori huomauttaa pitävänsä turvaetäisyyden kuulijoihinsa.

Marja-Leena Tahkola p. 044 468 4225 , Mari Liukkonen p. 040 7430381.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää