Johan on Bachin aika

Bachin H-mollimessu kuullaan pian Haapajärvellä, Torniossa ja Oulussa – yli kaksi vuotta myöhässä suunnitellusta.

Kaikki oli jo lähes valmista Oulun hiippakunnan oratoriokuoron (OHO) mittavaan projektiin: Johann Sebastian Bachin suurteoksen, H-mollimessun esityksiin huhtikuussa 2020.

Pohjois-Suomessa äärimmäisen harvoin kuullun teoksen esitysten oli määrä juhlistaa 170 vuotta täyttävää Oulun hiippakuntaa. Pari viikkoa ennen h-hetkeä tuli täydellinen pysähdys. Ei normaalia arkea, ei minkäänlaista juhlaakaan eikä siten H-mollimessua.

Riittävän turvalliset olosuhteet laulamaan ja kuuntelemaan kokoontumiselle koittivat kevättalvella 2022 ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa voitiin aloittaa H-mollimessun esitysten käytännön järjestelyt.

Pohjoinen hiippakunta juhlisi Bachin sävelin vaikkakin hieman myöhässä. Nyt on vihdoin Bachin aika!

H-mollimessu on leimallisesti kuoron ja orkesterin teos. OHO:n keralla musisoi Oulunsalo Ensemble, jonka konserttimestarina toimii Reijo Tunkkari.

Teoksen soolo-osissa laulavat Virve Karén, sopraano, Taru Pisto, sopraano, Minna Raassina, altto, Niall Chorell, tenori ja Jaakko Kortekangas, baritoni.

H-mollimessun musiikinjohtajana toimii kapellimestari, Oulun hiippakunnan musiikkityöstä vastaava hiippakuntasihteeri Raimo Paaso.

Konsertti kolmella paikkakunnalla

  • perjantaina 7. 10. kello 18 Haapajärven kirkossa
  • lauantaina 8.10. kello 18 Alatornion kirkossa
  • sunnuntaina 9.10. kello 18 Oulun tuomiokirkossa
    Konsertteihin on vapaa pääsy. Käsiohjelman hinta on 20 euroa

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää