Kahdeksankymppiset saavat ostokset ovelle ilman kuljetusmaksua

Oulussa kaupunki, seurakunnat ja Arina pilotoivat ikäihmisten kauppakassipalvelua Tuiran, Puolivälinkankaan, Pyykösjärven, Välivainion, Alppilan ja Oulun keskustan alueilla asuville.

Oulussa kaupunki, Oulun ev.-lut. seurakunnat ja Osuuskauppa Arina ovat aloittaneet käihmisten kauppakassipalvelun koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen ajaksi.

Palvelua pilotoidaan ensimmäisenä Tuiran, Puolivälinkankaan, Pyykösjärven, Välivainion, Alppilan ja Oulun keskustan alueilla asuville yli 80-vuotiaille henkilöille. Puhelinpalvelu avattiin tiistaina 14.4. ja ensimmäiset kauppakassit toimitettiin torstaina 16.4.

Poikkeustilanne vaatii nopeaa toimintaa. Palvelu saatiin käynnistettyä parissa viikossa ja mukaan saatiin oululaisten järjestöjen vapaaehtoisia auttamaan tuotteiden keräämisessä.

– Oulu-avun kautta haluamme auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Ruoka- ja asiointiavun tarve on lisääntynyt poikkeusolojen pitkittyessä. Toivomme, että Arinan ja seurakunnan kanssa toteutettava ikäihmisten kauppakassipalvelu tavoittaa yli 80-vuotiaat, Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka kertoo.

-Toiminna avulla pystymme omalta osaltamme estämään riskiryhmään kuuluvien mahdollista altistumista koronavirukselle. Erityiskiitokset tästä laajasta yhteistyöstä kuuluu myös kaikille vapaaehtoisille, jotka mahdollistavat tämän palvelun, Laukka jatkaa.

– Seurakuntina olemme mukana Oulu-avussa, ja mielellämme myös tässä yhteistyössä. On tärkeää tukea poikkeustilanteessa karanteenissa olevia ihmisiä, joilla ei ole ketään läheistä tukenaan tai jotka eivät pysty käyttämään muita vastaavia palveluja, Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen sanoo.

Kauppakassitilaus soitetaan Osuuskauppa Arinan järjestämään puhelinpalveluun. Tilatut tuotteet kerätään vapaaehtoisten voimin Tuiran S-marketista. Oulun seurakuntien ja kaupungin työntekijät toimittavat ostokset maksutta ikäihmisten kotiin.

– Pystyimme siirtämään matkailu- ja ravitsemiskaupan toimipaikoista henkilökuntaa vastaamaan puheluihin ja tekemään tilaukset järjestelmään. Tällöin asiakkaalla ei tarvitse olla pääsyä nettiin ja pelkkä soitto palvelunumeroon riittää. Toivottavasti voimme osaltamme näin helpottaa avun tarpeessa olevien ikäihmisten elämää, Osuuskauppa Arinan osuustoimintapäällikkö Heli Sironen toteaa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää