Kaiken kansan puuropäivä syntyy yhteistyöllä

Haukiputaalla kymmenet vapaaehtoiset ovat apuna Kaiken kansan puuropäivän toteuttamisessa. Käsipareja tarvitaankin, sillä paikalle saapuu satoja puuronsyöjiä.

Pitkän pöydän päästä otetussa kuvassa näkyy reilu kymmenen vapaaehtoista molemmin puolin pöytää. Pöydän toisessa päässä hymyilevät diakoniatyöntekijät.

Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä Sari Lukka keittää kahvia, ja miettii jännityksellä, saapuuko paikalle ketään.

Hetken päästä on tarkoitus suunnitella seurakunnan suurinta yksittäistä tapahtumaa, Kaiken kansan puuropäivää. Vapaaehtoisia on kutsuttu ideoimaan ja jakamaan tehtäviä tilaisuuden sujumiseksi.

Kun kello on viisi, paikalle on saapunut noin parikymmentä aktiivista seurakunnan vapaaehtoista. Iloinen puheensorina täyttää tilan, kahvikupit kilisevät ja mustikkapiirakka maistuu.

Lukka ja Haukiputaan seurakunnan lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Karita Isola hymyilevät tyytyväisenä.

– On meillä ihanaa vapaaehtoisporukkaa, he toteavat.

– Puuropäivä on suuri tilaisuus, kävijöitä on vuosien mittaan ollut 700–900. Tilaisuus ei onnistuisi millään ilman vapaaehtoisten arvokasta työpanosta. Tämä on ollut mielekäs työtehtävä niin meille seurakunnan työntekijöille kuin vapaaehtoisille, kaksikko jatkaa.

Tehtävälistat kiertävät pöydissä. Jokaiselle löytyy mieluista tekemistä: aina ennakkoon valmistettavien voileipien ja kotikaljan teosta juhlapäivänä tapahtuvaan puuron tarjoiluun, pieniin siivoustöihin tai aulaemännän ja -isännän paikalle toivottamaan kävijöitä tervetulleeksi.

Kahden tunnin talkoovuorot

Vuorot on jaettu kahden tunnin pätkiin ja kuviot on hiottu selkeäksi, jotta juhla sujuisi mahdollisimman hyvin. Edellisten vuosien pienistä epäkohdista on opittu, ja uusia vinkkejä tuodaan innokkaasti esille vapaaehtoisten joukosta.

Puuropäivän yhteydessä on ennen jaettu myös joulukasseja vähävaraisille. Nyt kassijako on siirretty lähemmäksi joulua.

– Toivomme, että ihmiset, joilla on joulukassiin tarve, tulisivat paikalle, syömään ja tapaamaan muita. Siellä keräämme tarvitsijoiden nimistä listaa, ja kassin voi hakea sitten joulun alla, kertoo Lukka.

Haukiputaan seurakunnan Kaiken kansan puuropäivää vietetään 8. joulukuuta seurakuntakeskuksella. Puuroa on tarjolla kello 12–17.

Lapsille on järjestetty omaa tekemistä, ja seurakuntakeskuksen ympäristöön on rakennettu joulupolku. Puuropäivän yhteydessä järjestetään myös lähetystyön myyjäiset, jonka yhteydessä järjestetään myös arpajaiset.

– Tervetuloa mukavaan kaiken kansan juhlaan, valmiiseen pöytään nauttimaan puurosta ja tunnelmasta, toivottavat Lukka ja Isola.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää