Kellonkartano juhlii 60-vuotista taivaltaan kirkkona

Yli satavuotiaan hirsirakennuksen peruskorjaaminen jatkuu, mutta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan vuosikymmenten toimintaa.

Kellonkartanon kristillinen kurssikeskus ja kappeli Oulun Haukiputaalla juhlistaa viikonloppuna 2.–3. heinäkuuta 60-vuotistaivaltaan kirkkona. Kellonkartanon hirsinen päärakennus rakennettiin vuonna 1911 kesähuvilaksi, mutta se otettiin kristilliseen käyttöön vuonna 1962, kun piispa Olavi Heliövaara vihki sen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkotilaksi. 

Kellonkartanon kiinteistön omistaa Suomen Raamattuopiston Säätiö, joka on Suomen ev.-lut. kirkon sisällä toimiva herätysliike ja lähetysjärjestö, mutta sen toiminnasta vastaa paikallinen Kellonkartanon Ystävät ry. Kellonkartanossa järjestetään leirejä, kansanopistokursseja, viikonlopputapahtumia ja jumalanpalveluksia. 

Jumalanpalveluksia järjestetään yhteistyössä usean herätysliikejärjestön voimin. Mukana yhteistyössä ovat tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Oulun Rauhan Sana ja Suomen Raamattuopisto. 

Päärakennusta peruskorjataan

Kellonkartano on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi, ja sen peruskorjaaminen aloitettiin syksyllä 2019. Remontti on edennyt nyt siihen pisteeseen, että aiemmin vain kesäaikaan käytössä ollut Kellonkartano on ollut viime syksystä alkaen ympärivuotisessa käytössä. 

Remontissa on uusittu päärakennuksen ala- ja yläpohja (suurimmalta osin), sähköistys ja viemäröinti sekä asennettu maalämpöön perustuva vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Lisäksi yläkerran saunaosasto on purettu, ja päärakennuksen yhteyteen on rakennettu erillinen saunarakennus maalämpökeskuksella. Myös ikkunoiden saneeraus on aloitettu. Näiltä osin remontti on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden aikana. Katon ja julkisivun uusiminen alkanee vuoden 2023 aikana, mikäli siihen löytyy riittävä rahoitus. 

Hanke on toteutettu pääosin vapaaehtoisvoimin ja vapaaehtoisten lahjoitusten avulla. Vapaaehtoiset ovat käyttäneet projektiin yli 3 000 työtuntia. Hankkeen kustannusarvio on yli miljoona euroa. Tähän mennessä hankkeeseen on käytetty yli 600 000 euroa.  

Kellonkartanon 60-vuotisjuhlat

  • La 2.7. klo 16 Mistä kaikki alkoi? Klo 18 Kiitos-seurat
  • Su 3.7. klo 13 Kartanon kirkko ja lauluseurat
    Osoite: Raamattuopistontie 93, 90820 Kello

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää