Oulujoella kuullaan kesäöiden tunnelmia ympäri maailman

Heikki Hänninen piti ensimmäisen konserttinsa puolitoista vuotta sitten. Nyt, 81-vuotiaana, hän on konkari, sillä toukokuussa Oulujoen kirkossa kuullaan hänen neljäs konserttinsa.

Kahdessa edellisessä konsertissa Heikki Hännisellä on ollut säestäjänään pianossa Suvi Partanen, niin myös tällä kertaa. Hänninen kehuu vuolaasti säestäjänsä ammattitaitoa. Partaselta luonnistuu sekä klassisempi että kevyempi musiikki.

Kesäyö kirkkomaalla -konsertissa he esittävät tuttuja sävelmiä niin kotimaasta kuin maailmalta. Konsertin aloittaa Taminon aaria oopperasta Taikahuilu.

– Musiikin tietosanakirjassa Kari Rydman nimesi tämän maailman parhaaksi rakkauslauluksi, Hänninen kertoo.

Yhdeksän laulun ohjelmisto sisältää kansainvälisesti tunnetuista kappaleista myös Charlie Chaplinin sävellyksen Yö jokainen vuonna 1953 julkaistusta elokuvasta Parrasvalo (Limelight) ja Ira ja George Gershwinin kappaleen Summertime oopperasta Porgy and Bess. Tuttu monelle lienee myös espanjalaisen Sebastián Iradierin jo 1800-luvulla säveltämä La Paloma, josta on tehty tuhansia versioita.

Kotimaisista klassikoista konsertin nimikkokappaleen, Toivo Kuulan ja V.A. Koskenniemen Kesäyö kirkkomaalla lisäksi kuullaan muun muassa Yrjö Kilpisen Eino Leinon runoon säveltämä Illalla.

Toukokuisen konsertin jälkeen  Heikki Hänninen alkaa valmistautua seuraavaan, lokakuussa pidettävään konserttiin.

– Onneksi minulla on maailman paras laulunopettaja, hän toteaa viitaten viimeisimpään opettajaansa Vladimir Nedvizhaihin.

  • Kesäyö kirkkomaalla -konsertti ke 17.5.2023 klo 18 Oulujoen kirkossa. Vapaa pääsy. Konsertti on hajusteeton, joten tulethan ilman tuoksuja.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää