Kirkkovieras on uusi jumalanpalvelusohjelma

Kirkkovieras on uusi jumalanpalvelusohjelma, jossa kiinnostava vieras osallistuu yhteiseen jumalanpalvelukseen ja käy sen teemoista keskustelua papin ja juontajan kanssa. Vieraina maalis–toukokuussa ovat räppäri, rokkari, toimittaja sekä professori.

Kevään ensimmäinen Kirkkovieras-ohjelma nähdään 17. maaliskuuta. Agricolamessun kirkkovieraana on Karri Miettinen eli räppäri Paleface.

– Mä toivon kirkolta aktiivista yhteiskunnallista otetta ja toimintaa erityisesti marginaalissa olevien puolustamiseksi, kertoi Paleface, Ohjelmassa hän pohti pappi Taija Tiilikan kanssa elämän merkityksellisyyden teemaa.

Pitkäperjantaina 29.3. teemana on myötätunto. Professori Anne Birgitta Pessi on kirkkovieraana Ristin kumartamisen rukoushetkessä.

Keskustelussa mukana on myös Hyvän toivon kappelin pappi Hannu Varkki. Anne Birgitta Pessi pohtii ohjelmassa, millaista on kukkamultakristillisyys. Musiikista vastaa Hyvän toivon kappelin musiikkiryhmä.

Pääsiäispäivän 31.3. teemana on ”Vapaus elää”. Kirkkovieraana Tuomasmessussa on Jyrki 69 eli muusikko Jyrki Linnankivi (Linnankivi on verkkojutun pääkuvassa) Pappina on Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja Kati Pirttimaa ja musiikista vastaa Tuomaskuoro.

Kevään viimeinen Kirkkovieras nähdään helatorstaina 9. toukokuuta. Helsingin seniorifoorumin toteuttamassa jumalanpalveluksessa vieraana on toimittajana Anna-Stina Nykänen ja pappina kirkkoherra Marja Heltelä. Teemana on ”Taivas on totta”. Musiikista vastaa Petri Laaksonen (laulu), Ukko Heinonen (saksofoni) ja Arttu Selonen (flyygeli).

Tiedon taakse, kokemusten maailmaan

Uuden ohjelmasarjan juontaja Ida Vartiala haluaa toimia siltana kirkkovieraan ja jumalanpalvelusyhteisön välillä, tuoda niin katsojia kuin vierastakin lähemmäs pyhän teemaa:

– Kaikki kirkkovieraat ovat oman alansa rautaisia ammattilaisia, mutta toivon, että pääsemme myös tiedon taakse, tunteiden ja kokemusten maailmaan. Siitähän jumalanpalveluksessakin ja uskossa on kyse.

Ennen kutakin jumalanpalvelusta esitellään paitsi kirkko ja jumalanpalvelusta toteuttava yhteisö, myös päivän kirkkovieras. Jumalanpalveluksen pappi esittelee myös itsensä ja tulossa olevan jumalanpalveluksen.

– Kirkkovieras tuo uudella tavalla yhteen seurakuntien ja yhteisöjen jumalanpalvelukset sekä pyhän teemaa koskevan keskustelun. Haluamme tarjota kokemuksen siitä, että katsoja tulee ikään kuin kotikirkkoonsa, kuvailee ohjelmapäällikkö Kimmo Saares Kirkon viestinnästä.

  • Kaikki Kirkkovieras-jumalanpalvelukset ovat katseltavissa Yle TV1-kanavalla kello 10 sekä lisäksi Yle Areenassa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää