Kirkot sopisivat joukkorokotuspaikoiksi

”Voimme hyvin avata ovet rokottamiselle. Kyse on yhteiskuntavastuun kantamisesta ja siinä kirkko on ollut mukana kautta aikojen”, sanoo Karjasillan kirkkoherra Juhani Lavanko.

Varsinaissuomalainen Kaarinan seurakunta luovuttaa kirkkosalinsa Kaarinan kaupungin koronarokotuskeskukseksi.

”Olemme ilman muuta mukana tässä taistelussa. Jokaisen tulee nyt kantaa kortensa kekoon, jotta pandemia saadaan loppumaan. Me näemme, että rokotteet ja tiede ovat Taivaan Isän arvokkaita lahjoja, ja mielellään olemme osa ketjua, jolla nuo lahjat saadaan jakoon”, sanoo Kaarinan kirkkoherra Ville Niittynen seurakunnan tiedotteessa.

Nähdäänkö myös Oulussa kirkkoja joukkorokotuspaikkoina, Karjasillan kirkkoherra Juhani Lavanko?

– Meille idea sopii oikein hyvin. Voimme hyvin avata ovet rokottamiselle.

– Tällainen yhteistyö ei sinänsä ole niin sanotusti mitään uutta auringon alla. Kyse on yhteiskuntavastuun kantamisesta ja siinä kirkko on ollut mukana kautta aikojen.

– Esimerkiksi sotavuosina olimme mukana kansakunnan yhteisissä ponnisteluissa, miksipä ei siis nytkin. Onhan koronaviruksestakin seurannut kriisi, joka koskettaa koko yhteiskuntaa. Seurakunnilla on täysi valmius olla tällaisessa mukana.

Kaarinassa arvioidaan, että rokottamiset kirkkosalissa mullistaisivat seurakunnan arkea muutaman kuukauden ajan. Miten rokottamiset toteutettaisiin Karjasillalla?

– Rokottamiset voitaisiin sijoittaa maanantain ja torstain välille. Arkipäivistä löytyisi jouhevasti sellaisia kellonaikoja, että joukkorokotukset ja seurakunnan toiminta eivät menisi päällekkäin, vaikka koronarajoitukset olisi jo purettu ja seurakuntalaiset saisivat taas kokoontua yhteen.

Onko seurakuntien tiloja jo kenties kysyttykin rokotuspaikoiksi – sijaitsevathan ne usein keskeisillä paikoilla?

– Ei ole kysytty, mutta olisihan se luontevaa – onhan kirkko usein kirjaimellisesti keskellä kylää.  Jokainen kirkkoherra voi päättää oman seurakuntansa kirkkotilojen käytöstä yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa. Jos kirkkoja halutaan joukkorokotuspaikoiksi, linjaamme uskoakseni myös seurakuntayhtymässä yhdessä, mitkä tilat annetaan rokotuskäyttöön.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää