Kuorolaulu on parhaimmillaan kuin esimakua taivaasta

Outi Tiikkainen ja Vilho Vainionpää laulavat molemmat Karjasillan kirkkokuorossa. Heille harrastus on todellinen henkireikä.

|

Karjasillan kirkkokuoro valittiin vuoden 2021 musiikkiryhmäksi. Valinnan teki Suomen Kirkkomusiikkiliitto.

Tunnustus annettiin kuorolle monipuolisesta, pitkäjänteisestä ja aktiivisesta toiminnasta. Nyt kuoroon toivotaan lisää laulajia.

Outi Tiikkaisen kasvoilta näkyy ilo, kun hän kertoo rakkaasta harrastuksestaan.

– Hengellinen musiikki on hoitavaa. Laulaminen tuo valtavasti iloa paitsi laulajalle itselleen, myös musiikin kuuntelijoille, Tiikkainen sanoo.

 

Laulaminen tuo valtavasti iloa paitsi laulajalle itselleen, myös musiikin kuuntelijoille.

 

Tiikkainen on laulanut Karjasillan kirkkokuorossa kuusi vuotta ja tällä hetkellä hän toimii myös kuoron sihteerinä. Hän rohkaisee uusia laulajia mukaan.

– Et menetä mitään, laulaminen antaa niin paljon. Jos yhtään mietityttää, niin ainahan voi tulla ensin vain seuraamaan harjoituksia, Tiikkainen kutsuu.

Kirkkovuosi avautuu kuorossa uusin tavoin

Vilho Vainionpää on laulanut kirkkokuorossa jo 90-luvun puolivälistä saakka. Tuolloin hän aloitti Kastellin kirkkokuorossa, joka myöhemmin yhdistyi Karjasillan kuoroon.

– Kyllä tämä harrastus on antanut paljon. Olen kehittynyt valtavasti laulamisessa ja nuotinluvussa tässä jo neljännesvuosisadan jatkuneessa harrastuksessa, Vainionpää kertoo.

 

Olen kehittynyt valtavasti laulamisessa ja nuotinluvussa.

 

Vaikka hengellisyys ei ole mikään vaatimus eikä sitä edellytetä laulajilta, sekä Vainionpäälle että Tiikkaiselle hengellinen puoli merkitsee paljon.

– Kirkkokuorossa pääsee luonnollisella tavalla mukaan seurakuntaan ja kirkkovuoden suuriin tapahtumiin. Minua ovat aina puhutelleet esimerkiksi hiljaisen viikon melankoliset laulut, Vilho Vainionpää toteaa.

Outi Tiikkainen kertoo odottavansa joulun aikaan kovasti Armas Maasalon adventtivesperiä.

– Se kaikkinensa valmistaa minua jouluun, siitä oikeastaan alkaa joulu.

Kuoro on ystävien joukko

Yhteisöllisyys on tärkeä osa kuorolauluharrastusta. Monet tulevat harjoituksiin hyvissä ajoin, jotta ehtivät vaihtaa kuulumisia.

– Kuorosta saa uusia ystäviä ja sisältöä elämään, Vainionpää sanoo.

Tällä hetkellä kuoro harjoittelee ohjelmistoa Kirkon juhliin, joita vietetään Tampereella vuonna 2024. Lähetysjuhlien ja Kirkkopäivien lisäksi Tampere täyttyy Kirkkomusiikkijuhlien vieraista.

– Voi vain kuvitella, miten mahtavaa on, kun sadat kuorolaiset kajauttavat tuolloin ilmoille uuden tunnuslaulun Arkipäivän taivaassa, jonka on tehnyt veljespari Sakari ja Jaakko Löytty.

Vainionpää tietää mistä puhuu. Hän muistaa hyvin, miltä tuntui laulaa Händelin Messiasta vastaavanlaisessa tilanteessa muutama vuosi sitten Helsingissä.
Tiikkainen jakaa saman kokemuksen.

– Se oli kuin esimakua taivaasta, niin mahtavaa se oli, Tiikkainen ja Vainionpää toteavat.

Uusia laulajia kaivataan mukaan

  • Karjasillan kirkkokuoro harjoittelee keskiviikkoisin kello 18–20 Karjasillan kirkossa
  • Jäsenmaksu on 15 € / vuosi
  • Uudet laulajat voivat ottaa yhteyttä kuoronjohtajaan, kanttori Riitta Ojalaan riitta.k.ojala@evl.fi tai p. 044 3161 435
  • Kirkon juhlista lisää osoitteessa: kirkonjuhlat.fi

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää