Lähetyskumppanuus aiheena ajankohtaispäivässä Jäälin kappelilla

Mitä lähetyskumppanuus tarkoittaa käytännössä? Millaiset raamatulliset perusteet sillä om? Muun muassa näihin aiheisiin perehdytään Suomen Lähetysseuran ajankohtaispäivässä. 

Suomen Lähetysseuran ajankohtaispäivä järjestetään 18. huhtikuuta Jäälin kappelilla Kiimingissä.

Lähetysseura kutsuu keskustelemaan siitä, miten lähetystyön teemat ja toiminnot voisivat tavoittaa uusia seurakuntalaisia. 

Päivässä perehdytään lähetyskumppanuuden raamatullisiin perusteisiin, kerrotaan siitä mitä kumppanuus tarkoittaa Lähetysseuran työssä käytännössä ja kuullaan nuorten aikuisten ajatuksia siitä, miten lähetystyötä voisi kehittää. 

Näistä aiheista puhuvat Lähetysseuran missiologian erityisasiantuntija Kati Kemppainen ja kansainvälisen työn kehittämisen erityisasiantuntija Leena Luukkonen sekä Porvoon suomalaisen seurakunnan kappalainen Juhana Sihvo.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen linjauksen mukaan siellä, missä on järjestäytyneitä kirkkoja, vastuu mission toteuttamisesta on niillä itsellään; ulkomaiset kirkot ja järjestöt toimivat niiden yhteistyökumppaneina.

Jos alueella ei ole järjestäytynyttä kirkkoa, siellä kumppanina voi olla paikallinen tai kansainvälinen järjestö.

Kirkon lähetysjärjestöjen yhteistyökumppaneita ovat luterilaiset kirkot eri puolilla maailmaa sekä paikalliset ja kansainväliset järjestöt. Yhteistyötä tehdään lisäksi opetusta, terveydenhoitoa tai sosiaalipalveluja tarjoavien laitosten kanssa.

Suuri osa suomalaisista lähetystyöntekijöistä toimii kumppanuuskirkkojen pyytämissä erityistehtävissä, kuten hallinnon ja talouden asiantuntijoina, kouluttajina tai erilaisissa hankkeissa ja projekteissa. 

Suomen Lähetysseura toimii kansainvälisissä, alueellisissa ja paikallisissa verkostoissa noin sadan yhteistyökumppanin kanssa. 

Päivä alkaa kello 9.30 aamukahvilla ja aamuhartaudella, kello 12 tarjotaan lounas ja ohjelma päättyy kello 14.30 kahveihin. Tilaisuuteen ilmoittaudutaan verkossa viimeistään 4.4.2024.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää