Limingan Perjantaikahvilassa kahvia ja pullaa lähetyksen hyväksi

Liminkalaisilla on mahdollisuus tukea lähetystyötä herkutellen: kerran kuussa seurakuntatalolla voi poiketa päiväkahveilla ja kotiin viemisiksi voi ostaa samana aamuna tehtyjä leivonnaisia.

Inkeri Ahola on ollut pitkään mukana lähetystyön vapaaehtoisten ryhmässä.

Kerran kuukaudessa perjantaina Limingan seurakuntatalo muuttuu tuoreiden leivonnaisten ystävien toivekohteeksi. Myynnissä on samana aamuna leivottuja pikkupullia, sämpylöitä ja kahvikakkuja. Myös kahvittelemaan voi jäädä.

– Perjantaikahvila kerää varoja lähetystyölle, kertovat Marjo Aalto ja Inkeri Ahola.

Aalto on seurakunnan lähetyssihteeri. Ahola on aikanaan toiminut kuusi vuotta seurakunnan lähetyssihteerinä ja on eläkkeelle jäätyään ollut vapaaehtoisena leipomassa ja pussittamassa myytävää.

Pullanmyynti on Limingan seurakunnissa jo pitkä perinne. Aiemmin tapahtuman nimi oli Perjantaipulla ja leivonnaisia myytiin S-marketin luona. Perjantaipulla muutettiin Perjantaikahvilaksi noin vuosi sitten.

– Tämä on ollut ihan toimiva ja kivaksi todettu malli: seurakuntatalolle voi poiketa juttelemaan ja juomaan kahvit muiden seurassa ja halutessaan voi ostaa jotakin vastaleivottua mukaansa, Ahola ja Aalto toteavat.

Pulla on hittituote, joka käy aina kaupaksi

 Myynnissä on aina taatusti pullaa ja kahvikakkuja.

– Pulla on se hittituote. Tuore pulla menee kaupaksi parhaiten, Inkeri Ahola sanoo.

– Korvapuustit, voisilmäpullat, rahkapullat, niitä leivotaan vähän vuorokerroin. Kahvikakuista ikisuosikki on ollut banaanikakku. Yleensä tehdään myös sämpylöitä ja kääretorttua.

Marjo Aalto pakkaa herkkuja, joita Maija Siik osti kotiin viemisiksi.

Seurakunnan emäntä Päivi Seppälä saapuu perjantaiaamuna seurakuntatalon keittiölle jo aamuseitsemältä valmistamaan pullataikinan.

Ensimmäisiä lähetyksen vapaaehtoisryhmään kuuluvia vapaaehtoisia alkaa tulla aamukahdeksan aikoihin leivontahommiin. Noin yhdeltätoista otetaan viimeisiä sämpylöitä uunista ulos ja tuotteiden pussitus on käynnissä.

Kahvila on avoinna iltapäivällä yhdestä kolmeen.

– Voi vaikka lähteä ensin kävelylle ja pistäytyä sen jälkeen täällä päiväkahvilla, Inkeri Ahola sanoo.

Isovanhempia lastenlasten kanssa Perjantaikahvilassa on jo poikennutkin. Ahola ja Aalto vinkkaavat, että Perjantaikahvila voisi olla sopiva kohde myös lapsen kanssa vaunulenkille lähteville äideille tai isille.

Kahvi ja pulla maksaa neljä euroa. Ja santsata saa.

Juustolla, puurolla ja leivonnaisilla saatiin iso potti

Vapaaehtoiset keräävät rahaa lähetystyölle muullakin tavoin kuin Perjantaikahvilalla.

Perinteisesti juhannuksen alla keitetään myyntiin juhannusjuustoa ja loppuvuodesta myydään riisipuuroa Limingan Wanhan ajan markkinoilla.

– Viime vuosi oli ihan ennätyksellisen hyvä: lähetyksen vapaaehtoiset hankkivat työpanoksellaan miltei 12 000 euroa lähetystyölle, lähetyssihteeri iloitsee.

Lähetystyön vapaaehtoisten ryhmään mahtuu uusiakin ihmisiä.

– Jos leipominen kiinnostaa niin tervetuloa mukaan. Mutta voi tulla mukaan toimintaan myös kehittämään uusia ideoita. Ei ole välttämätöntä pitää kiinni samasta kaavasta, jolla on aina menty. Eikä varainhankinta ole ainut toimintamuoto, jota lähetystyöstä kiinnostuneille on tarjolla, Marjo Aalto sanoo.

  • Perjantaikahvila on avoinna Limingan seurakuntatalolla seuraavan kerran perjantaina 22. maaliskuuta kello 13–15. Huhtikuussa (26.4.) pidetään munkki- ja simamyyjäiset.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää