Limingan kirkkovaltuusto otti aikalisän virkojen suhteen

Partiotyönohjaajan viran lakkautus ja perhetoiminnan ohjaajan viran perustaminen palautettiin yksimielisesti valmisteluun.

partio

Liminka on hyvin lapsirikas paikkakunta. Kuvituskuva.

Partiotyönohjaajan viran kohtalo on puhututtanut liminkalaisia viime viikkoina.

Seurakunnan esityksenä on ollut viran lakkauttaminen, mikä on herättänyt huolta sen vaikutuksista paikalliseen partiotoimintaan.

Esityksen mukaan partio jatkuisi yhtenä seurakunnan työmuotona, mutta jatkossa yhden nuorisotyönohjaajan työajasta 15 prosenttia olisi suunnattu partiotyöhön.

Vastaavasti partiotyönohjaajan viran tilalle perustettaisiin perhetoiminnanohjaajan virka.

Keskustelua viroista jatketaan iltakoulussa

Limingan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Miika Korkiakoski kertoo, että 30. marraskuuta pidetyssä kokouksessa eniten keskusteltiinkin juuri näistä kahdesta virasta.

– Keskustelimme ensin yleisellä tasolla molempien virkojen tilanteesta. Keskustelun lopussa otin vastaan päätösesityksiä. Keskustelu oli hyvää ja rakentavaa, niin kuin on ollut koko tähänastisen valtuustokauden.

Kokous päätyi yksimielisesti siihen, että asia palautetaan valmisteluun molempien virkojen osalta.

– Partiotyönohjaajan virka ei ole seurakunnallinen virka, joten se tullaan varmastikin lakkauttamaan jossain vaiheessa.

Partiotyönohjaajan virka ei ole seurakunnallinen virka, joten se tullaan varmastikin lakkauttamaan jossain vaiheessa.

Korkiakosken mukaan esiin kuitenkin tuli selkeästi, että 15 prosenttia yhden työntekijän työpanoksesta ei riittäisi partiotoiminnan vaatimaan työmäärään.

Puheenjohtaja Korkiakoski teki kokouksessa esityksen myöhemmin järjestettävästä iltakoulusta, jossa valtuutetut, viranhaltijat sekä partion johtoryhmän edustajat voisivat pohtia asiaa laaja-alaisemmin, jotta löytyisi yhteinen etenemismalli.

Taustatietoja näkemyksille luettavissa verkkolehdestä

Rauhan Tervehdyksen edellisessä numerossa Limingan Partiotyön tuki ry:n kunniapuheenjohtaja Jukka Raitio toi Puheenvuoro-palstalla esiin huolenaiheita, joita viran lakkauttaminen toisi tullessaan.

Limingan seurakunnan vs. kirkkoherra Eeva Mertaniemi puolestaan vastasi Raitiolle tuoden esiin perusteluja päätökselle ja selvitystä seurakunnan tuen jatkumiselle.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää