Nuoret haluavat selväsanaisia mielipiteitä

Haukiputaan kirkkoherraehdokkaat Salla Autere ja Lauri Kujala esittäytyivät vaalipaneelissa. Kysyimme yleisöltä tunnelmia ennen vaalipaneelia ja sen jälkeen.

Nuoret toivoivat ehdokkaiden kertovan konkreettisia ehdotuksia muun muassa keinoista tehdä seurakunta turvalliseksi tilaksi kaikille. 

 

Kosti Nikula

Ennen 

– Kuulostelen muun muassa sitä, miten ehdokkaat aikovat ottaa kaikki ihmiset samanarvoisesti huomioon. Toivon, että puhetta syntyisi vanhusten paremmasta huomioimisesta 

Jälkeen

– Jotakin uutta ehdokkaista tuli ilmi, kuten heidän näkemyksiään keinoista, joilla seurakunnan toimintaa kehitetään. Uuden kirkkoherran pitäisi puuttua huhuihin Kellon seurakuntakodin kohtalosta. Siitä luopuminen olisi kyllä huono asia kellolaisille.

 

Annica, Senni, Nea ja Moona

Ennen

– Toivomme suoria, kiertelemättömiä vastauksia kysymyksiin. Meillä on omat kysymyksemme ehdokkaille. Ne koskettavat nuorisotyön kehittämistä ja sitä, miten ehdokkaat edistäisivät turvallisen tilan periaatteita seurakunnassa.

Jälkeen

– Osa vastauksista oli ymmärrettäviä, mutta ei kaikki. Puheenvuoroissa oli liian vähän konkretiaa. Selkeitä lupauksia nuorisotyön hyväksi ei tainnut tulla. 

 

Erkki ja Seija Torvela

Ennen

– Kiinnostavia ovat muun muassa näkemykset, jotka liittyvät ehdokkaiden suvaitsevaisuuteen. Haluaisimme kuulla, miten he innostaisivat uusia ihmisiä mukaan seurakunnan toimintaan.

Jälkeen

– Hyvää oli juuri se, että syntyi puhetta keinoista, joilla ihmisiä saadaan kiinnostumaan seurakunnasta. Tilaisuus vahvisti ennen kaikkea aiempia mielikuvia ehdokkaista.

 

Lyhyesti kirkkoherranvaalista

  • Haukiputaan vaalipäivä on sunnuntaina 19. toukokuuta. Ennakkoäänestys on 13.-17. toukokuuta.
  • Äänioikeutettuja ovat täysi-ikäiset Haukiputaan seurakunnan jäsenet, jotka on merkitty läsnäolevaksi seurakunnan jäseneksi viimeistään 9.3.2024.
  • Ennakkoon voi äänestää asuinpaikasta riippumatta missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa 13.–17. toukokuuta.
  • Kirkkoherra toimii paikallisseurakunnan hengellisenä ja hallinnollisena johtajana sekä johtaa työyhteisöä. Kirkkoherra on luottamushenkilöistä koostuvan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja ja esittelijä.

Oikaisu: 8.5. klo 8 vaalipaneeliin osallistuneen nuoren nimi korjattu Senniksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää