Salla Autere valittiin Haukiputaan kirkkoherraksi

Äänestämässä kävi 18,3 prosenttia äänioikeutetuista. Uusi kirkkoherra aloittaa näillä näkymin työnsä syyskuun alussa.

Oulussa Haukiputaan seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen, teologian maisteri Salla Autere. Hän sai 1065 ääntä 19. toukokuuta ratkenneessa kirkkoherran vaalissa.

Toinen ehdokas, Tuiran seurakunnan kappalainen Lauri Kujala sai 739 ääntä.

Vaalissa annettiin yhteensä 1804 ääntä, joista ennakkoon 1040 ääntä. Vaalin äänestysprosentti oli 18,3. Edellisissä Haukiputaan seurakunnan vaaleissa vuonna 2015 äänestysprosentti oli 22,1. Uusi kirkkoherra aloittanee työnsä  syyskuun alussa.

Vaalipäivän äänet menivät hyvin tasan, mutta ennakkoäänissä Autere otti selkeän etumatkan.

– Juuri nyt en pysty sanomaan mitään järkevää, olen niin kiitollinen mielettömälle haukiputaalaiselle tukitiimilleni, joka teki todella hyvää työtä. Missään vaiheessa minulla ei ollut sellainen olo, että voittaisin ja ehkä siksi tämä tuntuukin niin hämmästyttävältä. Minulla on ollut valtavat tahto ja motivaatio tähän tehtävään ja uskon, että se on näkynyt haukiputaalaisille, Autere sanoo.

Seurakuntalaiset valitsivat kirkkoherransa

Haukiputaan kirkkoherranvaali toteutettiin kansanvaalina eli niin sanottuna välittömänä vaalina. Näin ollen seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet pääsivät äänestämään kirkkoherrasta. Äänioikeus oli täysi-ikäisillä Haukiputaan seurakunnan jäsenillä, joita on 9862.

Haukiputaan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun Jaakko Tuisku valittiin kirkkoherraksi Karjasillan seurakuntaan. Haukiputaan seurakunta on yksi Oulun seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Seurakuntaan kuuluu 14 378 jäsentä (31.12.2023) ja seurakunnassa on 27 työntekijää.

Kirkkoherra toimii seurakunnan hengellisenä ja hallinnollisena johtajana sekä johtaa työyhteisöä. Hän vastaa seurakunnan hallinnosta ja taloudesta ja johtaa seurakunnan strategian toteuttamista.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää