Uusia pappeja vihitään tehtäviinsä Oulussa pyhäinpäivänä

Oulun hiippakunnan vuoden toinen pappisvihkimys järjestetään pyhäinpäivänä 4. marraskuuta Oulun tuomiokirkossa.

 

Uudet papit antamassa pappislupausta.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii pyhäinpäivänä 4. marraskuuta kahdeksan uutta pappia Oulun hiippakuntaan. Pappisvihkimysmessu vietetään Oulun tuomiokirkossa pyhäinpäivänä kello 10 alkaen.

Vihkiminen tapahtuu apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella. Pappisvihkimysmessu on kaikille avoin tilaisuus. Vihittävät papit aloittavat papin tehtävissä eri puolilla laajaa hiippakuntaa.

Tehtävät jakautuvat seuraavasti: Lotta Dick-Röstad Ranuan seurakunnan ma. seurakuntapastoriksi, Anne Eliasson Kolarin seurakunnan seurakuntapastorin virkaan, Enni Helander Kiimingin seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi, Tero Huuhtola-Laurén Lohtajan seurakunnan seurakuntapastorin virkaan, Timo Kapanen Tervolan seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi, Jaakko Nuutila Sodankylän seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi, Jenny Paakinaho Oulaisten seurakunnan seurakuntapastorin virkaan 80 prosentin työajalla ja Väinö Väistö Toholammin seurakunnan seurakuntapastorin virkaan.

“Papiksi vihkiminen on alku uusille asioille”

– Tulevana pyhäinpäivänä jatkamme taas pitkää perinnettä, kun hiippakunta ja sen seurakunnat saavat uusia seurakunnan palvelijoita. Toivotan kaikille vihittäville onnea ja siunausta tuleviin tehtäviin paikallisseurakunnissa, kattavasti eri puolilla hiippakuntaa, piispa toteaa.

Tuoreet papit vastaanottavista seurakunnista saapuu edustajia Oulun tuomiokirkon pappisvihkimykseen. Sodankylän vs. kirkkoherra Tiina Åkerfeldt saapuu niin ikään juhlistamaan seurakunnan uutta pappia.

– Olemme ottamassa uuden papin kiitollisin ja odottavin mielin vastaan. Olemme hyvin iloisia, että Jaakko Nuutila on tulossa töihin Sodankylään. Uskomme että hän sopii oikein hyvin meidän seurakuntaamme, Åkerfeldt kertoo.

Timo Kapanen on aloittanut jo lokakuun alusta Tervolan seurakunnan työntekijänä ilman pappisvihkimystä.

– Olen hyvillä mielin tulevasta pappisvihkimyksestä. Päivään liittyy monenlaisia odotuksia, ja koen että papiksi vihkiminen on myös alku monille uusille asioille. Tervolan seurakunnan työyhteisö vaikuttaa miellyttävältä ja Tervola muutenkin mukavalta paikkakunnalta, Kapanen pohtii.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää