Piispa tarkastaa Hailuodon seurakunnan

Piispantarkastus pitää sisällään muun muassa vierailun vanhainkodissa ja panimossa. Sunnuntaina piispantarkastuksen päätösmessussa juhlitaan myös 50-vuotiasta Hailuodon kirkkoa.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo tekee piispantarkastuksen Hailuodon seurakuntaan 11. ja 13. maaliskuuta.

Piispantarkastuksessa Keskitalo tapaa seurakunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan. 

– Hailuodon seurakunta on hiippakuntamme 62 seurakunnasta pienin. Seurakunnalla on vahva yhteisöllinen identiteetti ja se on tärkeä osa saaristokunnan ihmisten elämänmenoa. Seurakunnan työntekijät tunnetaan pienessä yhteisössä hyvin. Odotan suurella innolla pääseväni tutustumaan Hailuodon seurakuntaan ja keskustelemaan hailuotolaisten kanssa piispantarkastuksen eri tilanteissa, toteaa piispa Jukka Keskitalo.

Hailuodon ja Oulunsalon välisellä jäätiellä helmikuussa tapahtuneen palomiehen menehtymisen lisäksi surua ja huolta ovat aiheuttaneet viime aikoina järkyttäneet sotauutiset Ukrainasta.

– Sunnuntain piispanmessussa kaikki nämä asiat tulevat esirukouksessa esille, ennakoi piispa.

Tapaamisia lasten ja kunnan johdon kanssa

– Hailuodossa iloitaan piispan tulosta saarellemme, vaikka maailman tapahtumat luovatkin varjojansa tähän aikaan. Toisaalta maaliskuu on kaunista ja toiveikasta aikaa luonnossa. Toivomme saavamme kannustusta ja taustatukea siihen, miten rakennamme tulevaisuutta kodikkaassa mutta pienten resurssien seurakunnassamme, sanoo Hailuodon seurakunnan kirkkoherra Timo Juntunen.

Perjantaina 11.3. kello 9.30 alkaen on Hailuodon kirkossa piispantarkastuksen avaus. Tilaisuuteen tervehdyksensä tuovat Hailuodon mieskuoro sekä päiväkotilapset. Piispa tapaa tilaisuuden jälkeen Hailuodon kunnan johtoa, vierailee Saarenkartanon palvelukodissa sekä tutustuu paikalliseen yritykseen Hailuodon Panimoon.

Sunnuntaina juhlitaan 50-vuotiasta kirkkoa

Yleinen piispantarkastus on sunnuntaina 13.3. kello 10 alkavan piispanmessun jälkeen Hailuodon kirkossa. Messun jälkeen piispa kertoo tarkastuksen tulokset ja antaa arvionsa seurakunnasta. Samassa yhteydessä juhlistetaan myös päiväjuhlassa 50-vuotiasta Hailuodon kirkkoa. Tarjolla on ruokaa ja kahvit.

Piispantarkastuksen päätösmessua voi seurata myös Virtuaalikirkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Kirkkoon on turvallista tulla ja siellä noudatetaan turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Maskisuositus on edelleen voimassa.

Piispantarkastus on satoja vuosia vanha kirkollinen tapa, jossa piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa. Tarkastus osuu seurakunnan kohdalle noin kerran reilussa vuosikymmenessä, Hailuodon edellinen tarkastus oli vuonna 2010.

Piispantarkastus on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen prosessi, vaikka varsinainen piispan vierailu seurakunnassa järjestetään muutaman päivän aikana. Uudistunut piispantarkastusprosessi keskittyy tulevaisuuden näkymiin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää