Pohjois-Pohjanmaan kanttorit juhlivat virtuaalikonsertilla

Sunnuntaina 22.11. pidettävässä juhlassa kuullaan kanttorikuoron ohella muun muassa sopraano Soile Isokoskea ja piispa Jukka Keskitaloa. Juhlaa voi seurata Virtuaalikirkon kautta.

|||

Pohjois-Pohjanmaan Kanttori-urkuriyhdistys viettää sunnuntaina 22. marraskuuuta 70-vuotisjuhliaan. Ohjelmassa on Oulun tuomiokirkossa pidettävä juhla, jota jokainen kiinnostunut voi seurata Virtuaalikirkon kautta.

– Sopraano Soile Isokoski on entinen jäsenemme, ja hän tulee laulamaan konserttiin muutaman laulun, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Niemelä.

Lisäksi konsertissa esiintyy yhdistyksen Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuoro johtajanaan Tommi Hekkala.

Juhlapuheen pitää piispa Jukka Keskitalo ja tervehdykset kuullaan Niemelältä sekä Suomen Kanttori-Urkuriliiton puheenjohtajalta Minna Raassinalta.

Yhteistyötä Hailuodosta Kainuuseen saakka

Yhdistyksen toiminta-alue ulottuu Kuivaniemeltä Pyhännälle ja Hailuodosta Kuusamoon. Viimeisten vuosien aikana myös Kainuun kanttorit ovat osallistuneet yhdistyksen toimintaan.

Hannu Niemelä iloitsee aktiivisesta yhdistystoiminnasta.

– Olemme Kanttori-urkuriliiton aktiivisin osasto, hän kehaisee.

Yhdistys tekee yhteistyötä kanttoreita kouluttavien Oulun konservatorion ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Opiskelijat osallistuvat myös yhdistyksen tapahtumiin.

Tällä hetkellä yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Niemelän lisäksi Mari Liukkonen, Taru Pisto, Hanna Korri sekä Ossi Kajava. Yhdistyksen taiteellinen johtaja on Tommi Hekkala.

Ensi vuonna yhdistyksen puheenjohtajana aloittaa nykyinen varapuheenjohtaja, Hailuodon seurakunnan kanttori Mari Liukkonen.

Mari Liukkonen aloittaa yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2021. Hannu Niemelä on vetänyt yhdistystä viimeiset seitsemän vuotta.

Kuorotoiminta on noussut toiminnan rungoksi

Yhdistyksen historia on seitsemää vuosikymmentä pidempikin, sillä Pohjois-Pohjanmaan Kanttori-urkurien Paikallisyhdistys perustettiin jo 1934.

Sota-aika hiljensi toimintaa, mutta sotien jälkeen alkoi uusi innostus. Yhdistysrekisteriin Pohjois-Pohjanmaan Kanttori-urkuriyhdistys rekisteröitiin marraskuussa 1950.

Oma kuoro perustettiin vuonna 1951 ja se toimi aktiivisesti aina 1970-luvulla saakka.

Sen jälkeen esiintymisiä oli satunnaisesti, kunnes vuonna 1981 puheenjohtajaksi tullut Pekka Mäntymaa ryhtyi kokoamaan sekakuoroa. Nykyisin kuorotoiminta on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.

Kuva Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuoron harjoituksista lokakuulta 2020.

Kanttorikuoro on esiintynyt myös ulkomailla

2000-luvulla Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuorolla on ollut useita levyprojekteja. Ei mikään niin voi virvoittaa ilmestyi vuonna 2003,
Valon lähde ainoa 2010 ja Rauha– ja Ilo-levyt 2014.

Kanttorikuoro on esiintynyt usein ulkomailla. Ensimmäisen kerran 1986 silloisessa Itä-Saksassa, viime vuonna Berliinissä.

– Matkat ovat olleet todella onnistuneita ja motivoivia, Hannu Niemelä kertoo ja harmittelee, että nyt koronapandemia vaikeuttaa liikkumista.

Katso verkkolähetys Virtuaalikirkosta:
Pohjois-Pohjanmaan Kanttori-urkuriyhdistyksen 70v.-juhla 22.11. kello 18
.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää