Seminaarissa kuullaan, miten tekoäly vaikuttaa arkeemme

Seurakuntakeskus Sofiassa Oulun keskustassa puhutaan 8. helmikuuta kello 9-12 tekoälystä kaikille avoimessa ja ilmaisessa seminaarissa. Ilmoittautumislinkki jutun lopussa.

Kolmetuntisessa seminaarissa perehdytään siihen, mitä tekoäly on, kuinka se toimii ja millaisia vaikutuksia sillä on arkeemme nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi pohditaan tekoälyn moraalia ja etiikkaa.

Tilaisuudessa kurkistetaan myös siihen, kuinka tekoäly on muuttanut ja muuttaa nuorisotyötä.

Maksuttomassa tapahtumassa puhuvat tietotubettaja Ville Mäkipelto, tutkimusjohtaja Susanna Pirttikangas Oulun yliopistosta sekä suunnittelija Panu Räsänen digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkestä.

Mäkipelto on suosittu tubettaja, jonka tietovideoita on katseltu YouTubessa yli 40 miljoonaa kertaa. Mäkipelto on koulutukseltaan psykologian maisteri ja teologian tohtori ja on aiemmin työskennellyt muun muassa psykologina sekä eksegetiikan tutkijana Helsingin yliopistossa.

Pirttikangas on tutkimusjohtaja hajautetun reunatekoälyn alueella Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa. Hän on myös Oulun yliopiston AI-yhteisön varajohtaja sekä yksityisen sektorin freelancer-datatieteilijä.

Räsänen työskentelee digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkellä vastuualueenaan teknologiakasvatus. Yli kymmenvuotisen nuorisotyöhistoriansa aikana hän on pyrkinyt soveltamaan pelejä, digitaalisia välineitä ja -alustoja työssään luovasti osana nuorisotyötä.

Oulun seurakuntien Digillä kasvotusten -hankkeen järjestämä tapahtuma on tarkoitettu kaikille tekoälystä kiinnostuneille.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan 5.2. mennessä. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki on osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/digillakasvotusten

  • Tekoälyseminaari keskiviikkona 8.2. klo 9-12 Seurakuntakeskus Sofiassa (Isokatu 17 Oulu)

Nuorille on tarjolla opastusta digitaitoihin ja viranomaisasiointiin


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää