"Yhteistuumaisuutta on seurata annettuja ohjeita"

– Aika tyynesti ovat tapaamani veteraanit ottaneet koronakriisin. He ovat elämää nähneitä ihmisiä ja osaavat ottaa asiat realistisesti. Näin toteaa kansallisena veteraanipäivänä Oulun Sotaveteraanien puheenjohtaja, eversti evp. Reijo Sallinen.

||

Oulun Sotaveteraanien puheenjohtaja Reijo Sallinen on ennättänyt tänään kansallisena veteraanipäivänä olla yhteydessä sotaveteraaneihin kysyäkseen heidän kuulumisiaan.

– Tyytyväisellä mielellä he ovat olleet. Vaikka yhteiskunnassa on tällä hetkellä rajoituksia, jotka jarruttavat sosiaalisia tapahtumia, osaavat nämä ikäihmiset viettää aikaansa myös yksikseen. Heillä on ympärillään se apu, jota he tarvitsevat.

– Veteraanit ovat elämää nähneitä ihmisiä ja osaavat ottaa asiat realistisesti.

Talvisodasta selviytymiseen liitetään Suomen kansan yksituumaisuus.  Puhuisiko Reijo Sallinen kansakunnan yhteishengestä tällä hetkellä, kun voitto pitäisi hankkia jopa pirulaiseksi kutsutusta koronaviruksesta? Pirulaisilmaisu on peräisin presidentti Sauli Niinistön puheesta korona-aikana.

– En lähtisi vertaamaan terveyskriisiä ja sotaa keskenään, mutta yksituumaisuutta me tarvitsemme myös nyt, kun vihollisemme on virus. Yhteishenkeä on se, että noudatamme viranomaisten ohjeita, jotka koskevat esimerkiksi mahdollisuuksiamme tavata toisiamme.

– Vaikka jotkut yrittävät irtiottoa näistä määräyksistä,  ajattelen, että yleisesti olemme Suomessa pärjänneet hyvin hengen luomisessa.  Yksituumaisuutta ei mielestäni murenna se, että kaikissa pyrkimyksissä päättäjät eivät ole onnistuneet.  Tämänhetkinen tilanne yllätti, se minusta pitää muistaa.

Illalla Oulun tuomiokirkossa vietetään kansallisen veteraanipäivään liittyen konsertti. Siinä esiintyvät Irina Niskala (urut, piano ja harmonikka), Henna-Mari Sivula (sopraano) ja Lauri-Kalle Kallunki (baritoni, urut, piano ja viulu).

Kanttorit esittävät muun muassa  sikermän suomalaisista isänmaallisista sävelmistä, kuten Veteraanin iltahuuto ja Oi kallis Suomenmaa. Ohjelmaan kuuluvat myös laulut Maailma on kaunis ja Suojelusenkeli sekä Lapinäidin kehtolaulu.

Konserttia voi seurata virtuaalikirkosta. Lähetys alkaa kello 19. Konsertti jää virtuaalikirkkoon tallenteeksi.

Samassa verkko-osoitteessa on jo nähtävillä konserttiohjelma kokonaisuudessaan.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää