Kolumni: Teko on viesti

”Kiitos, äiti, että halusit minulle kasteen. Samalla halusit, että rakkaus kulkee minun mukanani ikuisesti”, kiittää neljävuotiaana kastettu Harriet Urponen.

Muistan hyvin oman kastejuhlani. Olin 4-vuotias ja nojasin molemmilla käsillä olohuoneen pöytään. Tilanne oli hyvin jännittävä. Olin edellisenä päivänä pudonnut keinusta ja minulla oli tikkejä päässä. ”Ethän sitten laita siihen reikään vettä”, sanoin Ilmo-papille. ”En laita”, hän lupasi.

 

Miksei minua kastettu vauvana?

 

Miksei minua kastettu vauvana? Koska vanhempani eivät kuuluneet kirkkoon. Tapahtui se, mikä oli siihen aikaan hyvin harvinaista. Äiti lähti Ruotsiin ja isästä tuli yksinhuoltaja. Hän meni uusiin naimisiin naisen kanssa, jota tätä nykyä kutsun äidiksi, vaikkei hän olekaan synnyttänyt minua. Hän kuului kirkkoon ja halusi, että minut kastetaan.

Kiitos, äiti, että halusit minulle kasteen. Samalla halusit, että rakkaus kulkee minun mukanani ikuisesti. Samalla sain siunauksen, joka on kantanut joka ikinen päivä.

Kun katson omaa elämänpolkuani taaksepäin, näen siinä hyvin vahvaa Jumalan johdatusta. Olen saanut avata merkityksellisiä ovia, joista sisään astuttuani olen kokenut, että minun paikkani on juuri tässä. Siltä minusta tuntui, kun avasin Rovaniemen seurakunnan oven aloittaessani siellä 2012 tiedotuspäällikön sijaisuuden tai 2019 avattuani tuomiokapitulin oven, kun pääsin piispan erityisavustajaksi perheemme muutettua Ouluun.

 

Kun katson omaa elämänpolkuani taaksepäin, näen siinä hyvin vahvaa Jumalan johdatusta.

 

Olen vastikään avannut oven Oulun seurakuntayhtymään. Saan tehdä työtä mielestäni kaikkein tärkeimmän asian eteen. Saan kertoa, mitä hyvää kirkko tekee. Saan tehdä näkyväksi seurakuntien työtä. Kirkko on viestintäyhteisö, tarkasteltiinpa asiaa sitten evankeliumin levittämisen tai yhteisön rakentamisen näkökulmasta. Nopean muutoksen ajassa avainasemassa on kommunikaatio.

Me kaikki kristityt olemme osaltamme viestijöitä. Välitämme viestiä sillä mitä sanomme ja sillä mitä teemme. Haastan sinut mukaan viestimään siitä, miksi haluat kuulua kirkkoon. Kiitos, että autat.

Kirjoittaja on Oulun seurakuntayhtymän viestintäjohtaja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää