Rauhan Tervehdyksen lukijatutkimukseen voi vastata kuukauden ajan

Lukijatutkimukseen voivat vastata kaikki tilaajaseurakuntien alueella asuvat vähintään 14-vuotiaat. Vastata voi 24. helmikuuta saakka.

Tällä viikolla avautuu Rauhan Tervehdyksen lukijatutkimus, joka on osa 11 seurakuntalehden yhteistä tutkimusta.

Tutkimuksen toteuttaa Innolink Oy. Tutkimus on avoin kaikille, mutta osa vastauksista kerätään valtakunnallisen, tuhansista ihmisistä koostuvaa nettipaneelin kautta. Rauhan Tervehdyksen levikkialueelta nettipaneelin kautta arvioidaan saatavan muutamia satoja vastauksia.

Nettipaneeliin kuuluvien henkilöiden lisäksi lukijatutkimuksen kysymyksiin voi vastata oheisen linkin kautta jokainen 14-vuotias ja sitä vanhempi, joka haluaa kertoa mielipiteensä ja kehitystoiveensa lehden ja sen verkkokanavien suhteen. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä.

 

Lehden aktiivisten lukijoiden lisäksi halutaan saada tietoa myös lehteen tutustumattomilta.

 

Lehden aktiivisten lukijoiden lisäksi halutaan saada tietoa myös lehteen tutustumattomilta seurakuntalaisilta ja kirkkoon kuulumattomilta.

Tutkimuslomakkeeseen voi vastata 25. tammikuuta alkaen, ja lomake sulkeutuu 24. helmikuuta.

11 kuntalehden yhteinen tutkimus

Seurakuntalehtien yhteisen lukijatutkimuksen yhteyshenkilönä on toiminut kokonaiskirkollista viestintäselvitystä luotsaava hankejohtaja Sami Kallioinen.
Hän kertoo, että ajatus yhteisestä tutkimuksesta syntyi seurakuntalehtien yhteisellä foorumilla lehtien tarpeista.

– Seurakuntalehdistä on kysytty muutamia kysymyksiä suurten seurakuntien yhteisessä tunnettuustutkimuksessa, mikä on myös luonut pohjaa yhteiselle tutkimiselle. Seurakuntalehtien yhteistyö on viime vuosien aikana lisääntynyt ja tutkimus mahdollistaa sen syventämisen.

Lukijatutkimuksessa on mukana 11 seurakuntalehteä eri puolelta Suomea Turusta Rovaniemelle ja Lappeenrannasta Ouluun

 

Tutkimuksen piirissä on kolmasosa kirkon jäsenistä.

 

– Tutkimuksen piirissä on kolmasosa kirkon jäsenistä, joten se antaa erittäin hyvän kuvan seurakuntalehtien merkityksestä yleisemminkin.

Haussa tietoa tavoittavuudesta ja vinkkejä sisältöön

Lukijatutkimusten tuloksia on tarkoitus hyödyntää paitsi lehtien omassa kehitystyössä myös kirkon yhteisessä viestinnässä.

– Uskon, että lukijatutkimus tuo olennaista ja tärkeää tietoa sekä yksittäiselle seurakuntalehdelle että koko yli 40 seurakuntalehden verkostolle.

Lukijatutkimuksen kymmenessä kysymyksessä kartoitetaan muun muassa sitä, kuinka usein lehteä lukee, olisiko kiinnostunut lataamaan lehden sovelluksen, millaisena lehden näkee ja mitä kokee kiinnostavimmiksi aihepiireiksi. Juttuaiheita voi myös ehdottaa.

 

Tutkimus antaa lisää eväitä lehtien kehittämiselle.

 

Muutosta voi ehdottaa myös esimerkiksi lehden ilmestymistahtiin, kokoon, nimeen tai sisältöön.

– Aikaisemmat tutkimukset ovat kertoneet seurakuntalehtien merkityksestä ja tämä tutkimus antaa lisää eväitä lehtien kehittämiselle ja yhteistyön vahvistamiselle.

 

Vastausaikaa on 24. helmikuuta saakka

  • Kysely on avoinna 25.1.–24.2. osoitteessa: vastaa.innolink.fi/asiakkaat/rauhantervehdys
  • Kerro mielipiteesi muun muassa lehden sisällöstä, ulkoasusta ja aihepiireistä. Voit myös jättää oman juttuvinkkisi. Jokainen palaute on meille tärkeää tietoa.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää