Vaalipostia: Kirkon on oltava turvallinen

”Me tarvitsemme kirkon, joka pysyy sanassa ja tunnustuksessa. Silloin se on paras turva meille ja tuleville sukupolville”, kirjoittaa kirkolliskokoukseen ehdolla oleva Hannu Kippo.

 

Olen ollut jäsenenä viidessä eri kirkolliskokouksessa Oulun hiippakunnan edustajana. Päättyvä kirkolliskokouskausi oli onnistunut: saimme säilytettyä Tunnustuspykälän kirkkolaissa, vaikka välillä näytti pahalta. Piispakuntakin palasi kannattamaan tunnustuspykälää. Tunnustus luo turvallisen toimintaympäristön työntekijöille, luottamushenkilöille ja kaikille vapaaehtoisille kirkossamme.

Tunnustuspykälän tulee ohjata koko kirkkomme muuta lainsäädäntöä, käsikirjoja ja toimituksia sekä muita ratkaisuja.

En ole koskaan halunnut olla muuttamassa kirkkoa, kuten monilla näkyy nyt olevan tarve ja suuri into. Me tarvitsemme kirkon, joka pysyy sanassa ja tunnustuksessa. Silloin se on paras turva meille ja tuleville sukupolville.

Alkavalla kaudella keskusteltaneen taas kirkon avioliittokäsityksestä. Isien ja äitien kirkko on pitänyt Jumalan sanan ja tunnustuksen pohjautuen tiukasti kiinni, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Kristillisellä kirkolla voi olla vain tämä kanta, koska jokainen sisälukutaitoinen voi sen todentaa Jumalan sanasta, Raamatusta.

Esiin on nostettu niin kutsuttu Helanderin malli, jossa ”annettaisiin vapaus” vihkiä samaa sukupuolta olevia niille, jotka haluavat. Nyt väitetään, että ketään ei pakoteta, mutta väitän, että niin pian kuin tämä malli menisi läpi, ei kukaan enää voisi olla vihkimättä. Tuomiokapitulit tulevat prässäämään pappiskokelaita niin, ettei tilaa kirkon ikiaikaisella linjalla oleville enää löydy: ei vaalisijoja eikä virkapaikkoja.

En halua, että kirkko on tekemässä variksen valan.

HANNU KIPPO
Ehdolla kirkolliskokoukseen maallikkojen vaalissa
Elämän lähteellä – toimiva seurakuntaväki, Kokkola


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää