Vaalipostia / Juha Hänninen: Vahvasti heikomman puolella

”Seurakunta voi toimia sylinä ja perheenä lapselle ja nuorelle, jolta puuttuu elämästä turvaa ja rakkautta”, kirjoittaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla oleva Juha Hänninen.

Arvomaailmassani tärkeällä sijalla ovat koti, uskonto ja isänmaa. Lasten, nuorten, vammaisten ja sotiemme veteraanien asiat ovat minulle erityisen läheisiä.

Synnyin syksyllä 1959 Oulussa. Synnytyslaitokselta minut vietiin ensikotiin ja pian lastenkotiin. Sieltä minut siirrettiin puolitoistavuotiaana kasvattilapseksi perheeseen. Muistan menneeni kerran pyhäkouluun jo kaksi tuntia ennen sen alkua, kun ei ollut kavereita.

Pyhäkoulun opettaja Eila lohdutti yksinäistä poikaa sanoen: ”Älä Juha murehdi, Taivaan Isä on kaikkien orpojen isä, sinulla ei ole elämässä mitään hätää.” Olin yhtä hymyä, kun kävelin pyhäkoulusta kotiin.

Jos lapsella on elämässään yksikin turvallinen ja kannustava aikuinen, hänen on mahdollista kasvaa vastuuntuntoiseksi ja tasapainoiseksi ihmiseksi. Seurakunta voi toimia sylinä ja perheenä lapselle ja nuorelle, jolta puuttuu elämästä turvaa ja rakkautta.

Pidän kirkon ykkösasiana evankeliumin julistamista ja diakoniatyön tekemistä. Kirkon tehtävänä on kertoa Jumalasta, joka on rakastava ja haluaa ohjata luomaansa ihmistä elämään niin, että valintoja seuraa siunaus.

Iso tavoitteeni on se, että kirkko menee sinne, missä on tavallisia ihmisiä. Erityisesti haluan olla auttamassa syrjäytymisuhan vaarassa olevia lapsia ja nuoria, jollainen itsekin olin.

Olen kaupunginvaltuuston pj., majuri evp., teologian maisteri, liikunnanohjaaja AMK sekä neljän aikuisen tytön isä ja kolmen pojan pappa.

JUHA HÄNNINEN
Katse
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Katso kaikki Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ehdokkaat täältä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää