Vaalipostia / Merja Rasinkangas: Aikuisia tarvitaan sinne, missä nuoret liikkuvat

”Nuorten ahdistus ja pahoinvointi on saanut yhä vakavampia piirteitä, joista on syytä olla huolissaan. Kannatan periaatetta ”koko kylä kasvattaa”, kirjoittaa Merja Rasinkangas, joka on ehdolla Oulujoen seurakunnassa.

Nyt on aika avata silmät, sillä osa lapsista ja nuorista voi todella pahoin.

Peräänkuulutan perheitä ja huoltajia siitä, että jokaisen tulee huolehtia lasten ja nuorten turvallisesta kasvusta ja kehityksestä olemalla riittävän tiiviisti läsnä lapsen arjessa. Lapsi tarvitsee aikuisen huolehtivaa ja turvallista ohjausta ja huolenpitoa aina rakkaudesta rajoihin.

Arkirytmi ja perustarpeet, kuten nukkuminen, riittävä ravinto, koulunkäynti, harrastukset, tarpeelliset rajoitukset, ruutuaika ja kotiintuloajoista huolehtiminen ovat tärkeitä.

Nuorten ahdistus ja pahoinvointi on saanut yhä vakavampia piirteitä, joista on syytä olla huolissaan. Nuoret viettävät aikaa yllättävän myöhään kaduilla, ostoskeskusten ympäristöissä, koulujen pihoilla ja puistoissa.

Väkivalta on lisääntynyt yhä nuorempien keskuudessa. Sosiaalisessa mediassa eri sovelluksissa näkee nuorten videoimia tappeluita ja pahoinpitelytapauksia. Tämäkin ahdistaa monia, jotka näitä katselee.

Kannustan perheitä turvalliseen arkirytmiin yhteisten koti-iltojen ja askareiden pariin perheen kesken.

Kaverit ovat nuorille tärkeitä. Olisi hyvä, että kunnilla ja seurakunnilla olisi turvallisia kohtaamispaikkoja ja mielekästä tekemistä nuorille eri puolilla kaupunkia.

Kannatan periaatetta ”koko kylä kasvattaa”. Monia tapahtuneita pahoinpitelyitä ja muita häiriökäyttäytymisiä voitaisiin välttää, jos huolehtisimme siitä, että lapsilla ja nuorilla olisi riittävästi välittäviä ja turvallisia aikuisia ympärillään.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus, pidetään huolta läheisistämme.

Merja Rasinkangas
Katse
Oulujoen seurakunta

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää