Vaalipostia: Tarvitsemme uskonpuhdistuksen

”Kirkkomme on suurelta osin kadottanut tärkeimmän tehtävänsä: ihmisten johtamisen pelastuksen osallisuuteen”, kirjoittaa Mika Ebeling, joka on ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon.

Jeesus Kristus on kirkon Herra. Hän on antanut kirkolleen selvän tehtävän: tehdä kaikki kansat Hänen opetuslapsikseen kastamalla ja opettamalla noudattamaan kaikkea, mitä Hän on käskenyt meidän noudattaa. Hän ei antanut lupaa pohtia, mitä Hänen opetuksiaan noudatamme ja mitä emme. Kyse on kuuliaisuudesta tai tottelemattomuudesta.

Herralleen kuuliainen kirkko johdattaa Taivaaseen. Jumalan Sanasta luopunut kirkko johdattaa kadotukseen. Raamatun mukaan Sielunvihollinen tekee työtään niissä, jotka eivät tottele Jumalaa (Ef. 2:2). Siksi tottelematon kirkko on altis etääntymään yhä kauemmas totuudesta.

Synnin tähden jokainen meistä on kuolevainen ja kadotustuomion ansainnut. Pyhä ja rakastava Jumala ei voi kieltää omaa olemustaan. Ristillä Jumala pyhällä tavalla osoitti rakkautensa ja Jeesuksen ristinkuolema otti pois maailman synnin. Usko Jeesukseen ottaa vastaan sijaissovituksen. Tämän uskon aikaansaamiseksi Jumala antoi armon välineet: Sanansa ja sakramenttinsa. Meillä ei ole muita välineitä ihmisten pelastamiseksi.

Noin 500 vuotta sitten Jumala aloitti Martti Lutherin välityksellä uskonpuhdistuksen. Kirkosta piti poistaa ne asiat, jotka ovat Raamatun vastaisia. Myös tänä päivänä kirkkomme on suurelta osin kadottanut tärkeimmän tehtävänsä: ihmisten johtamisen pelastuksen osallisuuteen. Tarvitsemme uskonpuhdistusta: kirkon tulee palata kaikessa uskollisuuteen Herralleen.

MIKA EBELING
Ehdolla hiippakuntavaltuustoon ja kirkolliskokoukseen pappien vaalissa
Tunnustuksellinen-ehdokaslista


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää