Jenna Alexa kiitää Iskelmägaalasta Taustatarinaklubille

Taustatarinaklubilla sunnuntaina esiintyvän Jenna Alexan artistitarinaa värittävät niin lapsuuden ulkomaanmatka Kreikkaan kuin sattumanvarainen tapaaminen Helsingin yössä. Artistin alkanut vuosi täyttyy keikkojen lisäksi gaalahumusta: Jenna Alexa on Iskelmägaalassa ehdokkaana vuoden tulokas -kategoriassa.

Jenna Alexan esikoislevy 10 askelta täyttää vuoden miltei samana päivänä, kun artisti jännää Nokia Areenalla Iskelmägaalan vuoden tulokas -kategorian voittajaa. Vastaehdokkaina ovat Aliisa Syrjä, Bee ja Frans Harju.

– Ei mitään pieniä nimiä, Jenna Alexa huudahtaa.

Voitto ei ole Jenna Alexan päällimmäinen tavoite. Hän kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen ja hämmästynyt isosta noteerauksesta.

– Näen itseni usein kovin pienenä, enkä aina muista, että tekemiselläni on vaikutusta ja merkitystä.

– Muutama viikko tässä on ollut jonkinlaista itsensä tutkiskelua ja sen sisäistämistä, että minut huomattiin tavalla, jota en osannut ajatella.

Tätä ääntä pitää käyttää

Jenna Alexaa kuultiin Suomen musiikkikentällä ensimmäisen kerran vuonna 2018, jolloin hän julkaisi kolmen kappaleen debyytti-EP:n Ei oo aikaa.

Sattuma näytteli suurta roolia siinä, että artisti sai ojennettua jalkansa levy-yhtiön oven väliin.

– Tapasin Leo Stillmanin Helsingin yöelämässä. Keskustelimme musiikista ja sen tekemisestä. Myöhemmin laitoin hänelle viestiä somessa, ja tarkastin, kiinnostaako häntä oikeasti tehdä musiikkia yhdessä.

Kyllä kiinnosti. Jenna Alexa kirjoitti Stillmanin kanssa Ihana sä -kappaleen ensimmäisen säkeistön ja kertosäkeen, ja meni hetkeä myöhemmin studioon Aki Sihvosen kanssa demottamaan biisin. Demo kulkeutui Stillmanin kautta levy-yhtiöön.

 

”Mulla oli yksi keskeneräinen demo, eikä mitään tietoa siitä, millaista musiikkia haluan tehdä. Oli vaan mun ääni, ja ajatus siitä, että tätä pitää käyttää.”

Ei mennyt pitkään, kun Jenna Alexan puhelin soi. Mielenkiinto oli herännyt.

– Tilanne oli aika hurja. Mulla oli yksi keskeneräinen demo, eikä mitään tietoa siitä, millaista musiikkia haluan tehdä. Oli vaan mun ääni, ja ajatus siitä, että tätä pitää käyttää.

Jenna Alexa on laulajana itseoppinut. ”Kuuntelin ala-asteella paljon radio NRJ:tä, jossa soitettiin muun muassa Christina Aguileraa ja Beyoncéa. Lähdin korvakuulolta hakemaan, miten saisin itsestäni pihalle samanlaista soundia.”

Musiikki antaa luvan tuntea

Musiikki on resonoinut Jenna Alexassa aina. Artistin täti kertoo vielä tänäkin päivänä tarinaa, jossa 3-vuotias Jenna jammailee Kreikan reissulla hotellin uima-altaalla.

– Vedin siellä lastenkitara kädessä jotain rokkenrollia, Jenna Alexa nauraa.

– Olen aina rakastanut laulamista. Se tulee multa tosi luonnostaan, ja jotenkin olen aina tiennyt, että en halua tehdä mitään muuta tässä elämässä kuin musiikkia. Mulla ei ole mitään varasuunnitelmaa taskussa.

 

”Rakastan sitä, kun yleisö on mukana hetkessä.”

Jenna Alexan mielestä musiikissa on parasta se, että se saa ihmiset tuntemaan.

– Musiikista saa voimaa ja lohtua, se antaa luvan olla rikki, voimakas, tai mikä ikinä onkaan se tunne, jonka kanssa rämpii.

Taustatarinaklubin keikka on Jenna Alexalle ensimmäinen soolokeikka Oulussa. Hän nousee lavalle yhdessä oululaislähtöisen kitaristin, Timo Jurvelinin, kanssa.

– Olen lavalla aika eläväinen tyyppi. Mun levyjulkkarikeikan jälkeen kuulin ihmisten puhuvan, että ihan kuin olisi ollut yhtä aikaa kuuntelemassa livemusiikkia ja stand up -komediaa.

– Rakastan sitä, kun yleisö on mukana hetkessä.

Biisi kirjoitti itse itsensä

”Teen musiikkia aina tarina ja teksti edellä. Esimerkiksi Jäiskö mua kukaan kaipaamaan -kappale syntyi hetkessä, jossa mulla oli omassa elämässä vaikea aika menossa. Meillä oli joku kädenlämpöinen keskustelu menossa Mika Haapasalon kanssa, kun yhtäkkiä kysyin häneltä, että ootko sä koskaan miettinyt, että sä tappaisit itses?

Jumitin sitten kiinni ajatuskelaan, että jos mulle sattuis jotakin, jäiskö mua kukaan kaipaamaan. Olen sinkku, asun yksin, ja vaikka mulla on paljon ystäviä ja rakkaita ihmisiä ympärillä, en voi koskaan olla satavarma, että jäiskö kukaan kaipaamaan.

Tämä biisi synnytti tästä ajatuksesta itse itsensä.”

 

Jenna Alexa esiintyy Taustatarinaklubilla Oulun Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6) sunnuntaina 18. helmikuuta.
Ovet avataan yleisölle kello 15.40, keikka alkaa kello 16.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää