Koronaan varautuminen sulkee Lumijoen kirkkoherranviraston

Vaikka virasto sulkeutuu, työntekijöiden kanssa voi sopia tapaamisesta. Ehtoollista kirkossa jaetaan messuissa vain muutamana tulevana pääsiäispyhänä.

Lumijoella, kuten kaikissa muissakin Suomen evankelis-luterilaisissa seurakunnissa, järjestetään myös poikkeustilanteissa lakisääteiset toiminnot eli jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset: kasteet, avioliittoon vihkimiset ja hautaan siunaamiset.

Perhejuhlien, kuten muistotilaisuuden järjestäminen näiden yhteydessä on mahdollista edelleen seurakunnan tiloissa riskiarvion tekemisen jälkeen. Riskiarvio tehdään järjestäjien edustajan ja kirkkoherran kanssa.

Jumalanpalvelukset järjestetään sanajumalanpalveluksina, lukuunottamatta Marianpäivää (22.3.), kiirastorstaita (9.4.) ja pääsiäistä, jolloin vietetään messu.

Vanhusten palvelutalo Lumilyhdyn hartaushetket ja lauluhetket lopetetaan toistaiseksi, tilalle tarjotaan jo olemassa olevaan tapaan mahdollisuutta yksityiseen sielunhoitoon ja yksityisehtoollisen viettoon sekä jumalanpalveluksen kuuntelemiseen radioyhteyden kautta.

Kaikki muu kokoava toiminta (päiväkerhot, kaakaokerhot, perhekerho, käsityöilta, kirkkokuoro, naisten ilta, Friday Club ja Friday night, pikkukirkot, rippikoulukokoontumiset) lopetetaan 16.3. alkaen toistaiseksi.

Kirkkoherranviraston päivystys loppuu 16.3. alkaen toistaiseksi ja seurakunnan työntekijöitä kehotetaan etätyöhön mahdollisuuksien mukaan.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa sielunhoitoa ja muuta asioiden hoitamista varten puhelimitse ja sähköpostilla. Työntekijän kanssa voi mielellään sopia henkilökohtaisen tapaamisen:

  • kirkkoherra Erja Oikarinen, 044 3161 434, erja.oikarinen@evl.fi
  • diakonissa-seurakuntasihteeri Marjo Koski-Vähälä, 045 638 1973, marjo.koski-vahala@evl.fi
  • kanttori Maili Muuttola-Junkkonen, 044 775 0603, maili.muuttola-junkkonen@evl.fi
  • seurakuntamestari Mirja Ylikulju, 044 774 0604, mirja.ylikulju@evl.fi
  • lastenohjaaja Silja Pihlajaniemi, 044 755 0601, silja.pihlajaniemi@evl.fi

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää