Luento oululaisen diakoniatyön historiasta nähdään Virtuaalikirkossakin

Emeritusprofessori Hannu Mustakallio ei ole asunut Oulussa päivääkään, mutta hän osaa paikallisen kirkkohistorian miltei ulkoa.

Kirkkohistorian emeritusprofessori Hannu Mustakallio on syntynyt Ylitorniolla. Nuoruusvuotensa hän vietti Tyrnävällä ja Haapavedellä.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Mustakallio karisti Pohjois-Suomen pölyt kantapäistään: Helsingissä odottivat Helsingin yliopisto ja siellä teologian opinnot. Pitkän työuran varrelle mahtuu muun muassa assistentin tehtäviä, kesäpapin työtä sekä teologian tohtorin titteli.

3,5 vuotta sitten eläköitynyt Mustakallio on asuttanut jo pitkään joensuulaista omakotitaloa. Oulussa hän ei ole asunut päivääkään. Silti hän osaa kaupungin kirkkohistorian miltei ulkoa: Mustakallion kynästä on syntynyt peräti kaksi Oulun kirkkohistoriasta kertovaa teosta.

– Oulussa on äärettömän monipuolinen kirkkohistoria. Siitä kertoo paljon jo kirjasarjan otsikko Seurakunta Pohjois-Suomen keskuksessa.

Oulu on Mustakalliolle ajankohtainen jälleen tulevan viikon sunnuntaina, kun hän saapuu Pyhän Luukkaan kappeliin luennoimaan oululaisen diakoniatyön historiasta. Luennolle voi osallistua myös Virtuaalikirkon kautta.

– Diakoniatyö on yksi seurakunnan keskeisistä tehtävistä sananjulistuksen ohella. Tänä vuonna vietetään Suomen kirkon diakonian 150-vuotisjuhlaa. Juhlavuosi on osoittanut jo nyt, kuinka laaja ja monipuolinen työmuoto diakonia on nykypäivänä.

Mustakallio kertoo, että luento pitää sisällään useita eri näkökulmia.

– Kannattaa tulla kuulolle, jos on kiinnostunut historiasta, kirkosta tai kirkkohistoriasta. Luennolla sivutaan diakoniatyötä myös sairaanhoidollisesta näkökulmasta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää