Oulun seurakuntien työntekijät voivat hyvin

Oulun seurakunnissa on tehty kolmen vuoden välein laaja työhyvinvointikysely. Viimeisimmän kyselyn tulokset käsiteltiin ennen joulua.

Kuvassa Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi ja kirkkoherra Juhani Lavanko, joka oli viimeisessä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa ennen eläkkeelle jäämistään.

Yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi kertoo, että tuoreimman kyselyn tulosten mukaan seurakuntien ja seurakuntayhtymän työntekijät kokevat työnsä kirkossa merkitykselliseksi ja tunnistavat sen tarkoituksen.

– On ilo huomata työntekijöiden kokevan, että he suoriutuvat työtehtävistään hyvin. Tiimiesihenkilöt saivat myös paljon kiitosta siitä, miten he luottavat työntekijöiden kykyyn hoitaa asioita itsenäisesti, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen mukaan on yleisesti tutkitusti tiedossa, että merkityksellisyys, kokemus suoriutumisesta ja lähiesihenkilötyö ovat keskeisiä voimavaroja jaksamisen näkökulmasta.

Kehitettävää meillä on ylätason johtamisessa.

– Kehitettävää meillä on ylätason johtamisessa. Olemme laatineet johtoryhmässä toimenpidelistan johtamisen kehittämiseksi ja ihmisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi päätöksenteossa. Kokonaisuutena työhyvinvointi on lisääntynyt, mistä olen todella iloinen, Kiviniemi sanoo.

Yhteisen kirkkoneuvoston asialistalla oli myös monia sääntöjen päivityksiä, esimerkiksi seurakuntayhtymän perussääntö, taloussääntö, hautaustoimen ohjesäännön, hautainhoitorahaston säännöt ja aluekeskusrekisterin johtosääntö. Nämä menevät vuoden ensimmäiseen yhteiseen kirkkovaltuustoon päätettäväksi.

Uuden heinäkuussa voimaan tulleen kirkkolain myötä Suomen seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä on laajasti käyty läpi hallinnollisia säädöksiä. Niin myös Oulussa.

Hyvä hallinto on monipuolisen toiminnan perusta.

– Hyvä hallinto on monipuolisen toiminnan perusta. Sääntöjen uudistaminen on lisännyt vuorovaikutusta paitsi työntekijöiden myös luottamushenkilöiden kanssa ja yhteinen sävel löytyy paremmin, mitä enemmän käymme yhdessä strategista keskustelua.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää