Unelma toteutui, kun sateenkaariväki kokoontui jumalanpalvelukseen Oulussa

Oulun hiippakunnan ensimmäistä sateenkaarimessua vietettiin keskiviikkona 4. elokuuta osana Oulu Pride -viikkoa. Virtuaalikirkonkin kautta lähetetty messu keräsi paikan päälle yli sata osallistujaa.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on toiminut Oulu Priden yhteistyökumppanina jo useamman kerran. Aiempina vuosina ohjelmassa on ollut sateenkaarihartaus, nyt yhdessä vietettiin täysimittainen jumalanpalvelus ehtoollisineen.

– Toive sateenkaarimessusta tuli järjestäjien puolelta, ja totta kai siihen lähdettiin mukaan, kertoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

Satu Saarinen toivotti kaikki kirkossa olijat lämpimästi tervetulleiksi.

Erityisesti toive nousi esille sateenkaariyhdistys Malkus ry:n piiristä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten henkistä ja hengellistä hyvinvointia edistävän yhdistyksen kristillinen ryhmä aloitti toimintansa Oulussa alkuvuodesta.

– Tämä on ollut minulle rukousvastaus, huokaa Malkus ry:n hallituksen jäsen ja Oulun Seta ry:n varapuheenjohtaja Heidi Lehtonen messun jälkeen.

Hän kertoo rukoilleensa sateenkaarimessun puolesta vuodesta 2015 alkaen.

– Olen tunnustava kristitty ja kuulun seksuaalivähemmistöön.  Tämä oli minulle todella tärkeä hetki.

Satu Saarinen kertoi saarnassaan, että on vastannut viime päivinä usein kysymykseen, miksi sateenkaariväelle tarvitaan oma messu.

– Messu tarvitaan, jotta jokainen meistä voisi nähdä valon. Jotta saisin kuulla olevani Sanan voimasta ja rakkaudesta syntynyt, luotu Jumalan kuvaksi. Aivan kuten veljemme ja vapahtajamme Jeesus, minäkin olen syntynyt tarkoituksella sellaiseksi kuin olen. Jokainen meistä on valo, eikä kenenkään valoa saa sammuttaa tai himmentää.

Heidi Lehtonen toimi yhtenä messun avustajista. Rukousosiossa hän iloitsi: ”Kiitos, että saamme viettää messua turvallisessa ympäristössä.” Lisäksi hän rukoili: ”Auta meitä unelmoimaan paremmasta huomisesta.”

Heidi Lehtonen ja Iiro Talvipuro olivat onnellisia sateenkaarimessusta.

Oulun Seta ry:n hallituksen jäsen Iiro Talvipuro totesi messun olleen paras messu, missä hän on ollut.

– Tuli tunne, että tänne kaikki ovat todella tervetulleita. Se tuntui kivalta.

Oulu Pride -viikko on muiden vastaavien pridetapahtumien tavoin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, jolla juhlistetaan ihmisyyden moninaisuutta sekä lisätään tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä. Sateenkaarimessun voi katsoa Virtuaalikirkon sivuilta.

Seurakuntien työntekijät ovat mukana myös viikon puistojuhlassa lauantaina 7. elokuuta.

Lisää aiheesta 12. elokuuta ilmestyvässä Rauhan Tervehdyksessä.

=> Anna palautetta ja kommentoi

***

Lue aiempia juttuja aiheesta:

Sateenkaarimessua vietetään ensimmäistä kertaa Oulun tuomiokirkossa

Papit ilahduttivat Oulun Pride-kulkueessa

Oulun Pride-viikko huipentuu hartauteen


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää