Tuomas Lukkaroinen avaa Pyhä Kolminaisuus -luentosarjan

Isä, Poika ja Pyhä Henki sekä herätysliikkeet evankelisuus, lestadiolaisuus ja herännäisyys ovat aiheina Oulujoen kirkossa pidettävässä luentosarjassa. Ensimmäisenä ääneen pääsee Tuomas Lukkaroinen.

Oulujoen kirkossa kuullaan keskiviikkona 5. lokakuuta teologian maisteri Tuomas Lukkaroisen puheenvuoro evankelisuudesta. Hän toimii Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) Pohjois-Suomen piirin piirivastaavana.

Puheenvuoro on osa Pyhä Kolminaisuus -luentosarjaa. Ensimmäisen osan aiheena on Isä. Luentosarja  jatkuu 12. lokakuuta teemalla Poika, jolloin kuullaan rovasti Erkki Pirin alustus vanhoillislestadiolaisuudesta ja 19.10. pastori Eeva-Kaisa Rossi kertoo Pyhästä Hengestä ja herännäisyydestä.

Oululaiseksi tunnustautuva Lukkaroinen tutustui kirkon herätysliikkeisiin teologian opintojen myötä. Opiskelukaveri kutsui hänet myöhemmin mukaan Evankelisten Opiskelijoiden ja Sleyn toimintaan.

– Huomasin opintojen aikana luterilaistuneeni, ja hengellinen kotini löytyi Sleyn piiristä vuosien vapaissa suunnissa olon jälkeen.

Lukkaroinen toimi puolitoista vuotta Evankelisten opiskelijoiden opiskelijatyöntekijänä Helsingissä. Sleyn Pohjois-Suomen piirin piirivastaavana hän on toiminut 2,5 vuotta.

Evankelisuuden ytimessä on Lukkaroisen mukaan ilo siitä, että Kristus Jeesus on sovittanut koko maailman synnit ristillä kuollessaan, ja sen vuoksi jokainen saa uskoa heti syntinsä anteeksi annetuiksi ilman ehtoja. Sleyn tavoitteena on levittää tätä evankeliumia ja saattaa sen sana yhä useamman ihmisen jokapäiväiseen käyttöön.

– Olemme mukana Oulussa järjestettävissä Kellonkartanon messuissa. Lisäksi järjestämme kerran tai kaksi vuodessa Raamattupäiviä. Nyt syksyn alusta pyörähtävät käyntiin myös kerran kuussa kokoontuvat Raamattuillat Pyhän Tuomaan kirkolla. Syksyn teemana on Johanneksen evankeliumi.

Oulujoen kirkossa Lukkaroinen alustaa keskustelua Isä Jumalasta, kolmiyhteisen Jumalan yhdestä persoonasta. Hän esittelee illan aikana myös Sleyn historiaa ja toimintaa.

  • Pyhä Kolminaisuus -luentosarja alkaa keskiviikkona 5.10. kello 18 Oulujoen kirkossa Tuomas Lukkaroisen alustuksella. Tarjolla iltateet ja -kahvit.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää