#Yhdessä2021 etsii avaimia kuuntelevaan vuoropuheluun

Tapahtumassa keskustellaan vihapuheesta, vuorovaikutuksesta, nuorista ja toivosta. Virtuaalisesti järjestettävään tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon.

yhdessä2021

Torstaina 20.5. järjestetään #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstai verkkotapahtuma, jossa pureudutaan keskustelukulttuurin murrokseen. 

Tapahtuman käynnistää Oulujoen pyhiinvaellusreitin avajaistilaisuus Oulun tuomiokirkosta kello 12. Päivä jatkuu iltaan saakka keskusteluosioilla, joissa aiheina ovat muun muassa vihapuhe, vuorovaikutus ja keskusteleva lähetystyö. Keskusteluissa ovat mukana muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto, psykiatri Hannu Lauerma ja piispa Kaisamari Hintikka.

Päivän aikana puhutaan myös aiheesta nuoret ja toivo.

Julkisen keskustelun perusteella nuorten tilanne voi usein vaikuttaa lohduttomalta. Näin ei kuitenkaan ole keskusteluun osallistuvan oululaisen kirkon alan lehtori ja pastori Helena Kauppilan mukaan.

– Ennemmin koen niin, että me aikuiset olemme hieman lohduttomia. Nuoret kyllä löytävät tiensä, ottavat omat ja sukupolvensa tehtävät ja kysymykset kantaakseen ja hoitavat niitä siihen saakka, kunnes edessä on uusi sukupolvi, uudet ongelmat ja soihdun siirtäminen eteenpäin.  

Kauppila näkee yhteiskunnallisen ilmapiirin olennaisena tekijänä näköalattomuuden kokemuksessa.

– Ongelmien taustalla ei ole nuoret yksilöinä vaan vuorovaikutussuhteet, joissa he elävät. Nuoret peilaavat käytöksessään yhteiskunnallista arvomaailmaa: sitä, miten aikuiset puhuvat, käyttäytyvät ja toimivat suhteessa toisiin ihmisiin. Toivoisin, että aikuiset ja yhteiskunta tukisivat nuoria kasvussa niin, että heillä olisi mahdollisuus oppia kantamaan vastuu omista tunteistaan, sanomisistaan ja tekemisistään.

 

Nuoret peilaavat käytöksessään yhteiskunnan arvomaailmaa.

 

Kirkon roolia nuorisotyössä Kauppila kiittelee.

– Kirkon palveluksessa toimii yli tuhat nuorisotyönohjaajaa. Se on jo itsessään aika näkyvä osoitus siitä, millaisena nuorten arvo nähdään kirkon työssä.

Kauppila tuo myös esiin seikan, joka nuoria koskevassa keskustelussa usein unohtuu.

– En näe nuoria joukkona, joita täytyy sinällään auttaa. Nuoruus on elämänvaihe, jonka merkittävin tehtävä on irtautua lapsuudenkodista ja hakea uutta kumppanuutta itsenäiseen elämään. Tähän tehtävään tarvitaan rinnalle vastuullisia aikuisia.

Makasiinityyppinen lähetys on ennakkotapahtuma ensi vuodelle siirtyneelle Oulun seurakuntayhtymän, Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien #YHDESSÄ2022-yhteistapahtumalle. 

Tapahtumaan tulee rekisteröityä etukäteen osoitteessa www.kirkkopäivät.fi. Tapahtuma-alusta aukeaa keskiviikkona 19.5. kello 15. Kirjautua kannattaa hyvissä ajoin ja tutustua ennakkoon tuotettuihin sisältöihin. Ohjelmista voi keskustella myös chatissa. 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää