Kolumni: Jeesus supersankarina

”Nykyajan kontekstissa Jeesus ei olekaan hassumpi sankari. Hän on kiltti, joka auttaa ja hyväksyy kaikki ihmiset. Hän ei arvota ihmisiä iän, sukupuolen, ammatin tai etnisyyden mukaan”, kirjoittaa Hannaleena Enbuska.

Oman ekaluokkalaiseni kanssa odotimme tänä keväänä innokkaana uuden Kung Fu Panda -elokuvasarjan neljättä osaa ja kävimme sen katsomassa heti, kun se tuli elokuvateattereihin.

Kung Fu Pandan sankari on pandakarhu Po, josta kukaan ei ensin ajatellut, että hänessä olisi sankariainesta. Yllättävillä kung fu -taidoillaan ja ennen kaikkea oikeamielisyydellään hän on kuitenkin noussut sankariksi.

Myös muut sankarit ovat meidän perheessämme tuttuja. Meillä seikkailevat niin Lassie kuin Turtlesien sankarinelikko, Michelangelo, Rafaello, Donatello ja Leonardo.

Pitkäperjantain iltana saunassa sankarihahmoksi nousikin eräs muu henkilö, Jeesus.

Hiukan ehkä omaksi yllätyksekseni pitkäperjantain iltana saunassa sankarihahmoksi nousikin eräs muu henkilö, Jeesus. Koulussa oli opiskeltu uskonnon tunneilla Jeesuksen elämästä ja hiljaisella viikolla oli keskitytty erityisesti pääsiäisen tapahtumiin.

Pääsiäisen tapahtumat kerrottiin saunan lauteilla erityisen tarkasti, lukuun ottamatta rajumpia kohtauksia. Kaikesta näki, että Jeesus ja hänen elämänsä oli tähän 2000-luvun ekaluokkalaiseen tehnyt vaikutuksen.

Myös aikuiset rakastavat sankareita. Sen voi huomata jo sankarielokuvien suuresta määrästä.

Nykyajan kontekstissa Jeesus ei olekaan hassumpi sankari. Hän on kiltti, joka auttaa ja hyväksyy kaikki ihmiset. Hän ei arvota ihmisiä iän, sukupuolen, ammatin tai etnisyyden mukaan.

Kaikki eivät häntä ymmärrä, vaan hänet vangitaan. Hän ei kuitenkaan kuole, vaan tulee takaisin ihmisten keskelle ja seuraa nyt taivaassa elämäämme Jumalan kanssa.

Lapsena minuun Jeesuksessa teki vaikutuksen sen, että hän pitää lapsista ja arvostaa heitä.

Lapsena minuun Jeesuksessa teki vaikutuksen sen, että hän pitää lapsista ja arvostaa heitä. Erityisesti mieleeni on jäänyt “Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta” (Mark.10,15)

Jokaisen lapsen tulisi kokea olevansa tärkeä ja jokaisen lapsen elämässä tulisi olla niitä sankareita, jotka opettavat, miten tulisi kohdella toisia ihmisiä. Jeesus on tästä hyvä esikuva.

Kirjoittaja on oululainen opettaja ja kirkkovaltuutettu


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää