Oulujoen seurakunta

Oulujoella tehdään kotikirkkoa lapsiperheille tutuksi


Hautausmaakierros –  verraton kurkistus historiaan

Diakoniatyöntekijä kohtaa ihmisiä läpi kesän

Montassa onnistunut kalaleiri: kalastustaidot karttuivat, vaikka saalit jäi vähäisiksi

Oulun miljoonaylijäämä kuluu remontteihin

Kappelinpappi Soile Tuusa on tavattavissa Oulun hautausmaalla

Diakoniatyö tarjoaa aamu- ja päiväkahveja neljässä kohtaamispaikassa eri puolilla Oulua

Ilmaista kahvia ja seuraa on tarjolla kesälläkin

Rauhan Tervehdyksen ilmestymiskertojen määrä todennäköisesti vähenee

Kilpailutusta lehden painamisesta ja jakelusta lähdetään tekemään siitä lähtökohdasta, että lehti ilmestyy 26 kertaa vuonna 2025. Näin paperinen lehti jaettaisiin läpi vuoden kahden viikon välein.

Oulun hautausmaakierrokset monipuolistuvat – erityisryhmät ja lapsiperheet huomioon

Vappu on Oulussa täynnä iloista ohjelmaa ja herkuttelua 

vko 29

Oulujoen tapahtumat

Jumalanpalvelukset

Konfirmaatiomessu su 7.7. klo 10 Oulujoen kirkko. Toimittaa Anna-Maria Nenonen, avustaa Matias Jurmu, Oulujoki Allstars nuorten bändi.
Messu su 7.7. klo 12 Turkansaaren kirkko. Toimittaa Petri Satomaa, kanttorina Jaakko Rahko.

Messu su 14.7. klo 10 Oulujoen kirkko. Saarna Pentti Kortesluoma, liturgi Antti Leskelä, kanttori Raakel Pöyhtäri. Lumijoen seurakunnan lasten ja nuorten Suvilinnut-kuoro. Radio Dei.
Messu su 14.7. klo 12 Turkansaaren kirkko. Toimittaa Kirsi Chen, kanttori Lauri Nurkkala.
Konfirmaatiomessu su 21.7. klo 10 Oulujoen kirkko. Toimittaa Joonas Vapaavuori, avustaa Pekka Leskinen, Oulujoki Allstars nuorten bändi. Virtuaalikirkko.
Kansanlaulukirkko su 21.7. klo 12 Turkansaaren kirkko. Toimittaa Joonas Vapaavuori, kanttori Raakel Pöyhtäri.

 

Kastetut: Rasmus Kalle Viljami Hildén, Konsta Jouko Arvid Hiltunen, Vanessa Aurora Kariniemi, Viola Iida Henriikka Lehtovirta, Elli Olivia Nurro, Oiva Viljami Sarajärvi, Beata Aurora Sivula, Kasper Alarik Lehto, Miro Olavi Johannes Manninen, Anna-Sofia Tea Aveline Teirikangas, Eino Oskari Ketola, Jooa Mikael Koivu, Nella Eeva Anna-Kreetta Kokkola, Väinö Lukas Antero Laitamaa.

Vihityt: Iina Matleena Haapa-aho ja Villeveikko Alfred Ruusuvuori, Merja Maarit Perätalo ja Johannes Jarinpoika Pakanen.

Kuolleet: Keijo Ensio Karjalainen 55, Aili Annikki Rajakoski 92, Aino Annikki Salmikangas 80, Keijo Sakari Närhi 66, Irma Kaarina Liimatainen 78.

Apua ja tukea tarvitseville

Oulujoen seurakunnan diakonian ajanvaraus ma 1.7. ja 8.7. klo 9–11 taloudellisissa asioissa p. 040 7033 690 tai nettiajanvaraus osoitteessa https://asiointi.oulunseurakunnat.fi. Muissa asioissa yhteys diakoniatyöntekijän kautta.

Lapsille ja lapsiperheille

Kokoontumiset voi tarkistaa: www.oulunseurakunnat.fi/oulujoen-seurakunta/lapset-ja-perheet.

Hintan tulet perjantaina 5.7. klo 10 Hintan pihan grillikatoksessa.
Kipinämikkoina ja -maijoina Oulujoen seurakunnan työntekijät. Enimmäkseen omaehtoista ja vapaata tekemistä. Leikkipihalla on hiekkalaatikkoleluja lapsille, keinut, liukumäki ja pelivälineitä. Huonon sään tullen käytössä on liikuntasali. Liikkuvaa tekemistä ja seuraa on kaikenikäisille aivan pienimmistä senioreihin. Tarjolla on maksutta kahvia ja mehua, mahdollista on myös paistaa makkaraa tai tuoda tullessä omat eväät.

Kaikenikäisten kesäkerho to 11.7., 18.7. ja 25.7. klo 13–15 Myllyojan srk-talossa. Kerho on olohuonemainentila, johon kokoonnumme rupattelemaan ja kahvittelemaan. Askartelusta ja käsitöistä innostuneille löytyy myös tekemistä. Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset kävijät!

 

 

Kuulevat korvat torstaisin klo 12. Kuulevat korvat – tukea arkeen ja parisuhteeseen. Haluaisitko, että jollakin olisi hetki aikaa sinun perheesi asioiden kuunteluun? Voit ottaa yhteyttä minuun ja jakaa kanssani perheesi isoja ja pieniä asioita luottamuksellisesti, esim. vauvaperheen arki, lasten kasvatus, parisuhde, lapsen suru. Soita, tekstaa tai laita WhatsAppia: perhetoiminnanohjaaja Tom Pajukangas, p. 044 7884 127.

Ulkoilukummit
Ulkoilun iloa. Ulkoilukummit saapuvat pihoillenne, leikkipuistoon tai muuten vaan viettämään ulkoiluaamua kanssanne Oulujoen seurakunnan alueella. Mukanamme tuomme leikkejä, peliseuraa tai pienet eväät ulkona nautittavaksi. Ulkoiluseuraksi voi tulla koko perhe tai lapset, yhteisesti sovitulla tavalla. Ulkoiluaamuja voi varata perhetoiminnanohjaaja Tom Pajukankaan kautta. Ulkoilukummit ovat varattavissa pääsääntöisesti perjantaiaamuihin, muut ajat mahdollisuuksien mukaan. Ulkoilukummeina toimivat perhetoiminnanohjaajat Anu, Tom ja Eini. Viestit ja puhelut kummeilua koskien perhetoiminnanohjaaja Tomin puhelimeen, p. 044 7884 127, tom.pajukangas@evl.fi.

Kirjepyhäkoulu on 3–10 vuotiaille Oulujoen seurakunnan alueella asuville lapsille. Kirjepyhäkoulu tuo lapselle pyhäkouluhetken kotiin. Iloiset kirjeet sisältävät kirkkovuoden teemoihin liittyvää raamatunkertomusta, askartelua, puuhaa, sekä tarran osallistumistauluun. Kirjepyhäkouluun voi liittyä milloin vain. Kirjepyhäkoulu on maksuton. Voit tilata kirjepyhäkoulun osoitteesta: anja.pelkonen@evl.fi. Lisätietoja: p. 040 595 5573.

Aikuisille

Opastetut kierrokset Oulujoen hautausmaalla ja kirkkopuistikossa
torstaina 11.7. ja 25.7. klo 17.30–18.45.

Hintan tulet pe 5.7. klo 10 Hintan pihan grillikatoksessa.
Kipinämikkoina ja -maijoina Oulujoen seurakunnan työntekijät. Enimmäkseen omaehtoista ja vapaata tekemistä. Leikkipihalla on hiekkalaatikkoleluja lapsille, keinut, liukumäki ja pelivälineitä. Huonon sään tullen käytössä on liikuntasali. Liikkuvaa tekemistä ja seuraa on kaikenikäisille aivan pienimmistä senioreihin. Tarjolla on maksutta kahvia ja mehua, mahdollista on myös paistaa makkaraa tai tuoda tullessä omat eväät.

Ulkoiluryhmä ti 9.7., 16.7. ja 23.7. klo 12–13 Myllyojan srk-talolta. Lähde mukaan pienelle kävelylenkille diakonian kesätyöntekijä Viljan kanssa, säävaraus. Porukassa liikkuminen on mukavampaa. Ulkoiluryhmän tarkoituksena on nauttia kesästä ja toisten seurasta. Ulkoilulenkillä otetaan huomioon liikkujien kunto.

Neulansilmä-käsityökahvila ti 9.7. klo 13–15 Korvensuoran asukastuvalla. Käsityökahvila on tarkoitettu sekä suomalaisille että maahanmuuttajille kohtaamispaikaksi yhteisten käsitöiden ja askartelujen parissa. Tervetuloa oppimaan ja opettamaan! Lisätietoja: Katja Haipus, p. 044 316 1459, katja.haipus@evl.fi.

Kohtaamispaikka Myllytupa ke 10.7., 17.7. ja 24.7. klo 10–14 Myllyojan seurakuntatalolla on jokaista ihmistä varten. Voit tulla koko ajaksi tai piipahtamaan ja viettämään aikaa. Paikalla on diakonian kesätyöntekijä Vilja Paaso.

Kesäkirppis ke 10.7. klo 10–14 Myllyojan seurakuntatalolla.
Tule ostoksille tai myymään omia tarpeettomia tavaroitasi!
Kierrätä tarpeettomat tavarasi kirppiksellä tai tule tekemään löytöjä! Mikäli tulet myymään, tuo vain omat myytävät tuotteesi, meillä on sinulle pöytä valmiina. Voit tulla laittamaan pöytääsi puoli tuntia ennen tilaisuuden alkua. Kirppiksellä myös onnenpyörä, leivonnaisia sekä käsitöitä myynnissä lähetystyön ja Yhteisvastuun hyväksi. Samaan aikaan avoinna on kohtaamispaikka Myllytupa, jossa voit piipahtaa kahvilla. Tervetuloa!

Kaikenikäisten kesäkerho to 11.7., 18.7. ja 25.7. klo 13–15 Myllyojan srk-talossa. Kerho on olohuonemainentila, johon kokoonnumme rupattelemaan ja kahvittelemaan. Askartelusta ja käsitöistä innostuneille löytyy myös tekemistä. Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset kävijät!

Sanginsuun kesäkahvila ma 15.7. klo 13 Sanginsuun seurakuntakoti. Tule kahville ja tapaamaan muita seurakuntalaisia. Kesäkahvilassa tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Vapaaehtoinen kahvimaksu yhteisvastuukeräyksen hyväksi.Paikalla ovat diakoniatyöntekijä Anu-Riikka Moilanen sekä kesätyöntekijä Vilja Paaso.

Elojuhlat kirkkopihassa
sunnuntaina 18.8. messun jälkeen.
Aiheena piispa Yrjö Wallinmaa, luento Ville Jalovaara,
tanssiesitys Vaatu Ravela, Oulujoen lapsikuoro, johtaa Johanna Simonen.

 

 

 

Musiikkia

 

Suvi-iltaman sulossa lauantaina 6.7. klo 17 Turkansaaren kirkossa.
Hartaus Katariina Sjöholm, kanttorina Raakel Pöyhtäri. Tule viettämään Eino Leinon päivää musiikin merkeissä ja nauttimaan kesäillasta Turkansaaren kauniissa ympäristössä.

Kesäillan musiikkia torstaina 11.7. klo 19 Oulujoen kirkossa.
Eeva Holappa, sopraano ja Raakel Pöyhtäri, piano ja urut. Iltamusiikin sävelet kuvaavat suomalaisia kesäidyllejä ja iltatunnelmia. Konsertissa kuullaan myös kaksi pianoteosta: Kasken ja Merikannon pianomusiikkia. Säveltäjäniminä mm. Aarre Merikanto, Oskar Merikanto, Armas Järnefelt. Laulujen lyriikat ovat rakastettujen runoilijoiden Eino Leinon, L. Onervan ja J.H. Erkon käsialaa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kesäillan musiikkia torstaina 25.7. klo 19 Oulujoen kirkossa.
Tanja Hökkä, mezzosopraano ja Anja Sivula, piano.
Vapaa pääsy! Tervetuloa!

 

Yksin emme työtä tee

Olisiko sinulla osaamista, halua ja aikaa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi.
Vapaaehtoisena voit toimia erilaisissa tehtävissä toiveidesi ja osaamisesi mukaan. Seurakunnassa meillä on olemassa olevia vapaaehtoistehtäviä, mutta voimme myös ideoida yhdessä uutta. Ole siis rohkeasti yhteydessä työntekijöihin, jos sinulla olisi ajatus siitä, mitä sinä voisit tehdä seurakunnassa.

 

Ylös, ulos ja lenkille

Kaipaatko ulkoiluystävää? Voit olla yhteydessä alueesi diakoniatyöntekijään, jos sinulla tai läheiselläsi on kaipuuta ulkoiluystävästä. Tulemme käymään kotona ja kartoitamme olisiko seurakunnassamme sinulle sopivaa vapaaehtoista ulkoiluystävää.

 

 

Kirkkoherranvirasto

palvelee ma 9–16, ti–pe 9–14 (huom. suljettu 22.5.)
p. (08) 5313 500
oulujoenseurakunta@evl.fi
Hintantie 89, 90650 Oulu

Siunausjärjestelyt tehdään ensisijaisesti Intiön hautatoimen hautausvaraamossa, os. Intiönpolku 2,
ma klo 9–16, ti–pe klo 9–15.30
p. 08 3161 388.

Jos kaipaat keskusteluapua, voit ottaa yhteyttä pappeihimme tai palvelevaan
puhelimeen. Olemme sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa.

Kirkko ja toimipaikat

Oulujoen kirkko, Oulujoentie 69
Hintan seurakuntatalo, Hintantie 89
Myllyojan seurakuntatalo, Koivumaantie 2
Sanginsuun seurakuntakoti, Sanginsuuntie 59
Oulujoen pappila, Oulujoentie 72
Hiuska, Paraatikatu 8, Hiukkavaara